Reikės:
- 240 g DVARO sviesto,
- 500 ml DVARO grietinėlės,
- 4 pakelių „Gaidelio“ arba „Selgos“ sausainių,
- indelio „Rududu“,
- 4-5 vnt. bananų,
- 3 valg. š. cukraus/cukraus pudros,
- šokolado plytelės (papuošimai).
Gaminimas:
1. Apvalią kepimo formą padengti kepimo popieriumi.
2. Sausainius smulkiai sutrupinti ir sumaišyti juos su ištirpintu DVARO sviestu.
3. Gautą masę suberti į kepimo formą ant dugno ir formos kraštų, stipriai suspausti, formuojant bortelius.
4. Ant kaitlentės nedideliame pašildyti „Rududu“ kremą, šiek tiek įpylus DVARO grietinėlės, kol taps vientisa, tąsi masė ir ją užpilti ant jau suformuoto pagrindo. Palaukti, kol atvės ir įdėti į šaldytuvą sustingti (~ 20min).
5. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standumo ( tinginiams galima naudoti jau paruoštą pirktinę grietinėlę).
6. Iš šaldytuvo išimti sustingusį pagrindą, ištepti dar šilta rududu mase, ant viršaus supjaustyti bananus ir bananų viršų padengti standžiai išplakta grietinėle.
7. Viršų papuošti tarkuotu šokoladu arba šokolado milteliais. Skanauti užsigeriant kava, kakava arba arbata.
Skanaus!