Pradedam šaltos kavos sezoną – išbandykite kvepiančią prieskoniais ir citrina

Dar visai neseniai apkabindavom kavos ar arbatos puodelį tikėdamiesi šilumos ir jaukumo, o dabar gėrimuose ieškome atsigaivinimo. Jei mėgstate šaltą kavą, nebijote jos papildyti naujais skoniais, dalijamės švelniai rafinuotu receptu.
Ledinė kava su prieskoniais
Ledinė kava su prieskoniais / Mariaus Žičio nuotr.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 puodeliai ką tik paruoštos karštos kavos;
  • 2 cinamono lazdelės, perlaužtos pusiau;
  • 4 kvapnieji pipirai;
  • 1 citrinos žievelė, nulupta „spirale“, tik geltonoji dalis;
  • ledo kubelių.

Gaminimas:

1. Į 2 puodelius sudėkite po lygiai prieskonių, o tada užpilkite karšta kava. Palikite pastovėti nuo pusvalandžio iki valandos.

2. Kavą perkoškite į gražias stiklines, įdėkite ledo, įmeskite po ilgą juostelę citrinos žievelės. Ragaukite!

Pastaba: jei norite saldaus gėrimo, geriausia saldinti dar karštą kavą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis