Pradžiuginkite mamą naminiu skanėstu: pavasariški keksiukai, pyragai ir nekepti desertai

Dar vienas karantino savaitgalis ir dar viena graži šventė – Motinos diena, kiek kitokia, nei įprasta, tačiau tai vis tiek graži proga darsyk pasakyti mamoms ir močiutėms, kaip jas mylime ir vertiname. Jei tik turite galimybę, palepinkite savo mamą naminiu skanėstu – jis gali būti visai paprastutis, o gal ir sudėtingesnis, atrinkome ir tokių, kurie puikiai tiks lauknešėliui, jei nutartumėte jį suruošti.
Sūrio pyragas su braškėmis
Sūrio pyragas su braškėmis / 123RF.com nuotr.
Keksiukai su šilauogėmis
Receptas: Keksiukai su šilauogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Jogurtas: 120.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėlynės: 100.00 g (kelios saujelės šaldytų šilauogių (galite keisti ir kitokiomis šaldytomis uogomis))
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu. 

3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.  

4. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase.

5. Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą.

6. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų.

7. Keksiukus kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

8. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.

Suskleisti
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
Receptas: Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 400.00 g (200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (keksiukams)
Cukrus: 270.00 g („Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams)
Pienas: 200.00 ml (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui)
Miltai: 360.00 g (keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Braškės: 100.00 g (šviežių - pjaustytų - keksiukams)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui)
Braškių milteliai:(glaistui) 2.00 valg. š.
Sūris: 300.00 g (kreminio - glaistui)
Braškių uogienė:(glaistui) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Keksiukai su rikota ir bazilikų kremu
Receptas: Keksiukai su rikota ir bazilikų kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 180.00 g (aukščiausios rūšies kvietinių)
Rudasis cukrus: 150.00 g (nerafinuoto cukranendrių)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 250.00 g
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š.
Kokosų aliejus: 70.00 ml (skysto)
Kokosų pienas: 70.00 ml
Citrinos sultys: 150.00 ml
Grietinėlė: 250.00 g (35 proc. riebumo)
Bazilikai: 50.00 g
Braškės: 1.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Viename dubenyje maišome sausus ingredientus, kitame – šlapius. Sausus pilame į šlapių dubenį. Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis arba patepame kokosų aliejumi. Pilame tešlą. Kepame 175 laipsnių orkaitėje 35 minutes.

2. Gaminame kremą: išplakame grietinėlę su maskarponės sūriu. 15 g šviežio baziliko smulkiai sukapojame, atidedame, likusį šiek tiek pasmulkiname, dedame į grūstuvę. Sutrintą baziliką dedame į marlę, išspaudžiame skystį. Į maskarponės ir grietinėlės kremą įmaišome išspaustą baziliko skystį ir smulkiai kapotą baziliką.

3. Keksiukus imame iš orkaitės, leidžiame gerai atvėsti. Sutepame bazilikų kremą, užtarkuojame citrinos žievelės, papuošiame mažais bazilikų lapeliais ir šviežiomis braškėmis.

Suskleisti
Keksiukai „Samanotas miškas“
Receptas: Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 400.00 g (šviežių arba šaldytų; keksiukams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli; keksiukams)
Aliejus: 0.75 st. (tiks rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių; keksiukams)
Miltai: 2.00 st. (keksiukams)
Cukrus: 1.00 st. (galima berti ir mažiau; keksiukams)
Kepimo milteliai: 2.50 arbat. š. (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; keksiukams)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (kremui)
Grietinėlė: 250.00 ml (36 proc. riebumo; kremui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (kremui)
Įvairios uogos: 1.00 sauja (tinka įvairios: mėlynės, šilauogės ar kitos, granatų sėklos; papuošimui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (šviežių; papuošimui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C laipsnių temperatūros. Keksiukų kepimo formos ertmėse išdėliokite popierinius „sijonėlius“.

2. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos atitirpinkite, tada sudėkite į kiauraindį ir palikite nuvarvėti. Gerai nuspauskite, kad špinatai liktų kuo sausesni. Šviežius špinatus nuplaukite ir nusausinkite, tada sudėkite į elektrinį smulkintuvą (blenderį), ten pat supilkite aliejų ir susmulkinkite viską iki vientisos skaisčiai žalios tyrelės.

3. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps labai puri ir balta (jos apimtis turėtų patrigubėti). Plona srovele supilkite špinatų mišinį, nuolat plakdami.

4. Atskirame inde sumaišykite miltus bei kepimo miltelius ir persijokite tiesiai į indą su kiaušinių ir špinatų mase, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite (neplakite pernelyg ilgai, tik kol susijungs ingredientai).

 

5. Tešlą supilstykite į paruoštas keksiukų formeles iki pat jų viršaus. Kepkite orkaitės viduryje apie 25 minutes, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir visiškai juos atvėsinkite išėmę iš kepimo formos ir sudėję ant grotelių.

6. Paruoškite kremą: į elektrinio plaktuvo indą supilkite grietinėlę, sukrėskite maskarponės sūrį, įberkite cukraus pudros ir plakite viską baltymams plakti skirta šluotele, kol kremas taps labai tirštas. Pabaigoje supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Kremą sukrėskite į konditerinę rankovę (arba polietileno maišelį) ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.

7. Nupjaukite kiekvieno keksiuko viršūnėlę (lengviausiai tai padarysite dantytu peiliu). Šias nupjautas dalis pirštais švelniai suplėšykite iki smulkių trupinių. Ant kiekvieno keksiuko užspauskite pagaminto kremo kalnelį (bus paprasčiausia, jei naudosite konditerinę rankovę). Ant kremo uždėkite paruoštų trupinių labai švelniai įspausdami juos į kremą, kad geriau priliptų. Papuoškite uogomis ir žalumynais. Keksiukus laikykite šaldytuve.

Suskleisti
Sausainiai „Kačių liežuvėliai“
Receptas: Sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 113
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g (minkšto; plius dar šiek tiek formai patepti)
Cukraus pudra: 60.00 g
Kiaušinio baltymas: 60.00 g (apie du baltymai; kambario temperatūros)
Miltai: 75.00 g
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Dvi kepimo skardas gerai ištepkite sviestu.

2. Visus išvardintus ingredientus sumaišykite, išsukite iki vientisos masės. Suverskite į konditerinį maišelį (tokį, jei neturite, galite pasigaminti patys – iš bet kokio maistinio polietileno maišelio, prakirpę vieną jo kampą). Jei turite, įdėkite į maišelį 10 mm paprastos skylės konditerinį antgalį (jei neturite, tiesiog prakirpkite maišelį taip, kad gautumėte tokio diamertro angą). Spausdami formuokite skardoje įstrižas juosteles, maždaug 5-7cm ilgio, palikdami didelius tarpus tarp jų (kepdami sausainiai taps plokšti, tad norint, kad jie nesusiklijuotų, turi likti pakankamai vietos).

3. Kepkite apie 8-10 minučių arba kol sausainiai gražiai apskrus kraštuose, taps auksinės spalvos.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi
Receptas: Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 180.00 ml
Rudasis cukrus: 1.00 st. (nerafinuoto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Speltų miltai: 160.00 g (šviesių)
Kakava: 0.50 st. (miltelių)
Vanduo: 0.50 st. (verdančio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (po 0,5 šaukštelio tešlai ir kremui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Liofilizuotos uogos: 2.00 valg. š. (po šaukštą liofilizuotų aviečių ir jų miltelių)
Grietinėlė: 200.00 ml (plaktos; kremui)
Jogurtas: 200.00 ml (tiršto pasukų; kremui)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti

Pyragai su alyvuogių aliejumi jau tapo mano firminiais. Nors, turiu pripažinti, beveik kiekvieną kartą sulaukiu klausimų, ar alyvuogių aliejus neapkartina ir nepakeičia kepinio skonio. Tikrai ne! Jei kepiniams naudosite kokybišką pirmojo spaudimo aukščiausios rūšies alyvuogių aliejų, jie bus ne tik maistingesni, bet su maloniu gaivaus alyvuogių aliejaus poskoniu.

1.Pirmiausiai į verdantį vandenį suberkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Turite gauti tirštą vientisą kakavos masę. Ją palikite ataušti.

2. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir plakite toliau, kol masė taps vientisa ir puri. Įlašinkite vanilės ekstrakto, įberkite malto kardamono ir sukrėsite praaušusią kakavos masę. Viską išplakite į vientisai tamsią tešlą.

3. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite į paruoštą masę ir užmaišykite tešlą.

 

4. Tortinės dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite alyvuogių aliejumi bei sukrėskite paruoštą tešlą. Pašaukite kepti į įkaitintą 170 laipsnių karščio orkaitę 40 minučių. Ar kepinys jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku.

5. Iškepusį palikite ataušti. Tada išimkite iš formos ir apibarstykite lofilizuotų aviečių milteliais.

6. Paruoškite kremą. Išplaktą grietinėlę išsukite su tirštu graikišku jogurtu, klevų sirupu ir maltais kardamonais. Pyragą pateikite su paruoštu kremu, puoškite šaltyje džiovintomis avietėmis.

Suskleisti
Šokoladinis tortas
Receptas: Lengvas ir greitas šokoladinis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 77
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (biskvitui)
Cukrus: 200.00 g (biskvitui)
Kakava: 3.00 valg. š. (miltelių; biskvitui)
Kiaušiniai: 10.00 vnt. (biskvitui)
Sviestas: 20.00 g (biskvitui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (kremui)
Šokoladas: 200.00 g (pieniško; kremui; ir dar šiek tiek drožlių papuošimui)
Įvairios uogos: 1.00 sauja (papuošimui)
Riešutai: 1.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir berkite cukrų. Šią masę plakite, kol ji pabals ir padidės.

2. Lengvai maišydami į masę berkite miltus ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.

3. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

4. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite ir per tą laiką paruoškite torto pertepimą.

5. Puode ant mažos ugnies ištirpinkite pienišką šokoladą ir palaukite, kol jis pradės stingti. Tuomet sumaišykite jį su maskarponės sūriu ir pertepimas jau paruoštas.

6. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau ir vieną jo lakštą aptepkite šokolado-maskarponės kremu. Uždenkite antru biskvito lakštu ir pagamintą tortą aptepkite likusiu kremu.

7. Puoškite šokolado drožlėmis, riešutais ir uogomis.

8. Leiskite tortui bent šiek tiek pastovėti – kuo labiau į biskvitą įsigers kremas, tuo tortas bus gardesnis.

Suskleisti
Persikų tortas su varške
Receptas: Gaivus persikų tortas su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Miltai: 480.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Cukrus: 700.00 g (300 g šokoladiniam biskvitui, 250 g varškės ir grietinėlės sluoksniui, 150 g trintų persikų sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. ((M dydžio), kambario temperatūros; šokoladiniam biskvitui)
Grietinėlė: 680.00 g (360 g šokoladiniam biskvitui ir 320 g varškės ir grietinėlės sluoksniui)
Kakava: 16.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Varškė: 400.00 g (varškės ir grietinėlės sluoksniui)
Želatina: 67.00 g (37 g varškės ir grietinėlės sluoksniui ir 30 g trintų persikų sluoksniui)
Persikai: 480.00 g (konservuotų, grynojo svorio; trintų persikų sluoksniui)
Kaip gaminti

Iškepkite šokoladinį biskvitą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki vientisos masės.

3. Į išplaktus kiaušinių trynius su cukrumi dėkite miltų ir kakavos. Viską išmaišykite.

4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.

5. Į norimos formos kepimo formą (idealu – 24 cm skersmens) supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

6. Kepkite 35–45 minutes.

7. Iškeptą biskvitą palikite atvėsti kepimo formoje.

Paruoškite varškės ir grietinėlės sluoksnį:

1. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.

2. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir sumaišykite su varške.

3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

4. Paruoštą želatiną supilkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.

Paruoškite trintų persikų sluoksnį:

1. Į persikus supilkite cukrų ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

3. Paruoštą želatiną supilkite į trintų persikų masę ir gerai išmaišykite.

Suformuokite tortą:

Ant atvėsusio biskvito į tą pačią kepimo formą įdėkite varškės ir grietinėlės kremą, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą 20–30 min., kad sustingtų. Kai sluoksnis sustings, supilkite trintus persikus ir dėkite į šaldytuvą 2 val., kad vėl sustingtų. Sustingusį tortą apibarstykite šokolado drožlėmis ar kakava, papuoškite šviežiomis uogomis.

Suskleisti
Žaliųjų citrinų pyragas
Receptas: Gaivusis žaliųjų citrinų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 160.00 g (pvz., Selga, susmulkintų; apačiai)
Cukrus: 40.00 g (apačiai)
Sviestas: 100.00 g (ištirpinto; apačiai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (apačiai)
Kiaušinio baltymas: 3.00 vnt. (dideli; įdarui)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (skardinė saldinto; įdarui)
Citrinos žievelė: 1.50 arbat. š. (žaliosios; įdarui)
Citrinos sultys: 150.00 ml (žaliųjų)
Grietinėlė: 170.00 ml (riebios; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių temperatūros.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, cukrų, druską. Supilkite lydytą sviestą ir darsyk permaišykite, kol visi sausieji ingredientai susimaišys su sviestu. Gautus riebius trupinius pilkite į apvalią kepimo formą (idealu – nuimamais kraštais) ir labai gerai suspauskite suformuodami savotišką dubenėlį su nedidukais krašteliais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min. – kol švelniai parus. Dėkite kur nors į šalį, kad kiek atvėstų, o tuo metu paruoškite įdarą.

3. Į nemažą dubenį berkite citrinos žieveles, pilkite kiaušinių baltymus ir elektriniu ar rankiniu plakikliu išplakite iki baltų standžių putų (užtruksite 4–5 min.). Supilkite kondensuotą pieną ir plakite dar beveik tiek pat, kol masė vėl taps puri. Supilkite žaliųjų citrinų sultis ir švelniai išmaišykite, kol susimaišys.

4. Gautą purią citrininę masę pilkite į jau pakeptą sausainių „dubenėlį“ ir vėl dėkite į orkaitę dar 10 min., stebėkite, kad viršus nepradėtų ruduoti – to nereikia. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, o tada dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir apdėliokite pyragą kaip tik jums patinka, idealu, jei pyragas su grietinėle dar pašals bent valandą.

Šaldytuve šį skanėstą galima laikyti iki 5 dienų.

Suskleisti
Kokosinis kremas
Receptas: Lengvai paruošiamas kokosinis kremas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 75.00 g
Kokosų pienas: 250.00 ml (geriau liesesnis)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pabarstymui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150C laipsnių temperatūros.

2. Sumaišykite kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės. Įpilkite kokosų pieną ir viską išplakite.

3. Išpilstykite masę į karščiui atsparius indus, įstatykite juos į kepimo indą, maždaug iki pusės į kepimo indą įpilkite vandens.

4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.

5. Ištraukite iš orkaitės, išimkite indelius iš kepimo indo, apibarstykite kremą cinamonu ir atšaldykite.

Šis tradicinis desertas Azijoje patiekiamas su ryžiais arba šviežiais vaisiais.

Suskleisti
Žaliosios arbatos „matcha“ tiramisu
Receptas: Žaliosios arbatos mačios tiramisu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 1.00 st. (nerafinuoto cukranendrių; biskvitui)
Miltai: 0.50 st. (šiesių speltų; biskvitui)
Kukurūzų miltai: 2.00 valg. š. (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Matcha arbatos milteliai: 2.00 arbat. š. (2 biskvitui, 1 kremui ir 2 arbatai)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį biskvitui ir kremui)
Kokosų grietinėlė: 250.00 ml (kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 ml (kremui)
Agavų sirupas: 4.00 valg. š. (kremui ir dar šaukštelis mačios arbatai)
Kokosų pienas: 0.50 st. (mačios arbatai)
Vanduo: 0.50 st. (karšto; mačios arbatai)
Kaip gaminti

Ši tiramisu versija – lengvesnė, dalį maskarponės keičiau kokosų grietinėle, vietoj kavos naudojau mačią (matcha), kremą saldinau agavų sirupu, o, užuot apibarsčius kakava, pasirinkau žalius, kaip pats pavasaris, mačios miltelius.

1. Iškepkite biskvitą. Kiaušinius labai gerai plakikliu išplakite su cukrumi iki baltų putų ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Speltų miltus sumaišykite su kukurūzų miltais, mačios milteliais ir druska. Miltus suberkite į kiaušinių plakinį, gerai išmaišykite.

2. Tradicinėje kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, į ją supilkite paruoštą tešlą, palyginkite ir pašaukite į įkaitintą 180°C karščio orkaitę 15 minučių.

3. Iškepusį biskvitą su visu kepimo popieriumi guldykite ant grotelių ataušti. Kai visai atšals, apverskite ir nulupkite kepimo popierių bei supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais, tokio pat ilgio, kokie būna sausainiai „damų piršteliai“.

 

4. Paruoškite mačios arbatą. Arbatos miltelius užpilkite karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir išplakite specialia mačios arbatos šluotele, o jei tokios neturite, tiks pieno plakimui skirtas plakiklis. Po truputį, vis plakdami, supilkite pašildytą kokosų pieną ir agavų sirupą.

5. Pagaminkite kremą. Kokosų grietinėlę išplakite su agavų sirupu, sukrėskite maskarponę, įlašinkite valinės ekstrakto, toliau plakite, kol taps vientisu kremu.

6. Sluoksniuokite tiramisu. Supjaustytus biskvito gabalėlius trumpam kiškite ir ištraukite į mačios arbatą, dėkite pirmąjį jų sluoksnį, tada tepkite kremo ir vėl dėkite mirkytus biskvito gabalėlius, tada vėl kremą. Sluoksniuokite, kol indelis bus visiškai užpildytas. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, per sietelį jį apibarstykite mačios arbatos milteliais. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą subręsti.

Suskleisti
Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi
Receptas: Citrininis kremas su putpelių kiaušiniais ir medumi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Putpelės kiaušinis: 12.00 vnt.
Medus: 100.00 g (natūralaus)
Sviestas: 60.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nuo abiejų citrinų smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę ir išspauskite sultis. Išspaustas sultis užpilkite ant medaus bei maišykite, kol jis ištirps.

2. Putpelių kiaušinius įmuškite į nedidelį puodą, ten pat supilkite citrinų sultis su nutarkuota žievele ir ištirpusiu medumi, suberkite gabaliukais pjaustytą sviestą.

3. Didesniame puode užvirkite vandenį, į jį statykite mažesnį puodą su paruoštais ingredientais. Kremą virkite garų vonelėje nuolat maišydami neaukštoje temperatūroje. Pradžioje ištirps sviestas, o po to ir pats kremas po truputį pradės tirštėti. Paties kremo užvirti nereikia, jis kaitinimas sutirštėja per 10 minučių.

4. Paruoštas citrinų kremas turi būti grietinės konsistencijos, aušdamas jis dar labiau sutirštės. Citrininį kremą supilkite į sterilizuotą indelį ir laikykite šaldytuve iki kelių savaičių.

 

Suskleisti
Šokoladinis kremas su avokadais
Receptas: Lengvas šokoladinis kremas su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 0.50 st.
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys ir nutarkuota žievelė; patiekti)
Bananai: 2.00 vnt. (patiekti)
Kaip gaminti

1. Sulaužytą šokoladą berkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.

2. Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.

3. Kremą sukrėskite į du indelius. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.

Suskleisti
Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
Receptas: Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 100.00 g („damų piršteliai“ (rasite didesnėse parduotuvėse))
Grietinėlė: 200.00 g (plakamosios)
Pienas: 100.00 g
Želatina: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 5.00 valg. š.
Uogienė: 3.00 valg. š. (aviečių)
Kava: 0.50 puodelis (užplikytos stiprios)
Kakava: 2.00 valg. š. (natūralios)
Mėtos: 10.00 vnt. (šviežių lapelių)
Įvairios uogos: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.

2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.

3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.

4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.

5. Palikite nakčiai šaldytuve.

6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

Suskleisti
Itališkas desertas tiramisu
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 119
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Varškės tinginys
Receptas: Varškės „Tinginys“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 296
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 180.00 g (pusriebė)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Razinos: 50.00 g (auksinės)
Žemės riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
  3. Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
  4. Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
  5. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  6. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Karamelinis riešutinis tinginys
Receptas: Karamelinis riešutinis tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 58
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (skardinė; karamelizuoto)
Riešutų sviestas: 6.00 valg. š. (žemės riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sausainiai: 450.00 g
Saulėgrąžos: 2.00 sauja (kepintų)
Kaip gaminti

1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.

2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.

3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų