Šis neįprastas aukcionas vyks burgerių festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu, o juos ruoš Vilniaus restorano „Drama Burger“ šefai, rašoma pranešime spaudai.
Pasak šį aukcioną vesiančio kulinarijos entuziasto Alfo Ivanausko, paragauti tokių burgerių bus galima tik kartą gyvenime. „Kviečiu visus prisidėti prie unikalios pramogos ir įsigyti ne daiktą, o emociją, kurią sukelia išskirtinis ir, be abejo, skanus maistas“, – sakė jis, prispažinęs, jog pats yra prisiekęs burgerių gerbėjas.
A.Ivanausko tvirtinimu, Lietuvoje ruošiami burgeriai yra pasaulinio lygio. „Mes visi norime valgyti tik skaniausius mėsainius, kurie būtų paruošti iš aukščiausios kokybės produktų. Tai, kad buvo sugalvotas toks aukcionas ir kokie jame bus pateikti mėsainiai, yra geriausias šios tendencijos įrodymas“, – įsitikinęs būsimo aukciono vedėjas.
Aukcione, kurio pradžia numatyta 19 val. 30 min., bus pateikti trys burgeriai. Tai – ėriuko kulno burgeris, „Tomahawk“ didkepsnio burgeris su ant grilio keptu „Manchego“ sūriu, bei Kobės jautienos burgeris su aukso popieriumi, kuriame taip pat bus dvejus metus brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio, juodųjų trumų ir ančių kepenėlių pašteto foie gras.
Festivalyje bus galima paragauti daugybę įvairių burgerių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą.
„Šiuo pirmą kartą rengiamu aukcionu norime akcentuoti gurmė burgerio įvairovę. Festivalyje bus galima paragauti daugybę įvairių burgerių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą. Visa tai sukurs nepamirštamą šventę maisto mylėtojams“, – teigė vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.
Trečią kartą rengiamame „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus 16 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų: „Alkanas Briedis“, „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Drama Burger“, „Foodwankers“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Peri Peri Restas“ kartu su „Čiop Čiop“, „Piano Man“, „Jūra iki kelių“ (buvusi „Šiaurės jūra“), „Pancho“ ir „Tapas“.
Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis vienija kulinarijos entuziastus, ypatingą dėmesį skiriančius šio patiekalo paruošimui. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.
Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.