Ingredientai:
- 4 gabaliukai žuvies filė su oda (po 130–150 g kiekvienas);
- 4 valg. šaukšt. miltų;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus; 80 g sviesto;
- 1 citrinos išspaustos sultys;
- 2 valg. šaukšt. kaparėlių (nebūtina);
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Nusausinkite žuvį popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Jei akivaizdžiai matyti ašakų, pabandykite jas pašalinti pincetu.
2. Plačioje lėkštėje sumaišykite miltus su druska ir pipirais. Šiame mišinyje gerai apvoliokite visus žuvies gabaliukus, o tada miltų perteklių nupurtykite.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, tuomet sudėkite žuvies gabaliukus oda žemyn, pakepkite porą minučių, apverskite, pakepkite dar apie minutę, tuomet žuvį išimkite į plačią lėkštę. Keptuvę kruopščiai išvalykite.
4. Grąžinkite švarią keptuvę ant viryklės, įkaitinkite ant vidutinės kaitos, sudėkite sviestą, tuomet grąžinkite žuvį ir pakepkite iš abiejų pusių po minutę, sviestas per tą laiką turėtų skaniai pakvipti, kiek patamsėti. Įspauskite tiesiai ant žuvies citrinos sulčių, berkite kaparėlių, petražolių ir nukaiskite. Štai ir viskas – tiekite žuvį su keptuvėje susidariusiu sviestiniu padažu, šalia siūlykite mėgstamų lengvų salotų, o jei norisi sočiau – ir purios bulvių košės.