Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
05 02

Prancūziškasis šparagų polonezas: skamba kaip muzika? Skonis dieviškas

Jei šio patiekalo pavadinimas jums nuskambėjo lenkiškai, jūs nė kiek nesuklydote. Nors išpopuliarėjo Prancūzijos virtuvėje, taip vadinamas „polonezo“ padažas dar 18 amžiuje, sako, gimė mūsų kaimyninėje valstybėje.
Šparagų polonezas
Šparagų polonezas / Nidos Degutienės nuotr.

Lenkų virtuvėje ir dabar labai populiaru garintas daržoves – šparagines pupeles, kalafiorus ir kt.- patiekti pabarstytus svieste pakepintais džiūvėsėliais. O štai sofistikuotieji prancūzai polonezo padažą dar „pagerino“ smulkintais kietai virtais kiaušiniais, žalumynais bei šlakeliu citrinos sulčių. Ir gardina prancūzai tokiu padažu ne vien daržoves, bet ir garuose troškintą žuvį, miltinius valgius.

Na o jei norite šį nesudėtingą pavasarinį vegetarišką patiekalą kilstelti vienu laipteliu aukštyn, į polonezo padažą dar įmaišykite ir pakepintų lazdyno riešutų bei aromatingų prieskoninių žolelių – traškesio ir skonio bus dar daugiau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos