Ingredientai:
- 600 g kiaulienos sprandinės;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 raudonieji svogūnai;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- 5–6 bulvės;
- 3 valg. šaukšt. aliejaus;
- didelis žiupsnis rozmarinų, šviežių lapelių (sukapotų) arba džiovintų.
Gaminimas:
1. Mėsą nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Česnako skilteles sukapokite (pusę česnako kiekio atidėkite į atskirą dubenuką), svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka, kad išsiskirtų kiek sulčių, o tada sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį sudėkite ir mėsą, o tada labai gerai išmaišykite rankomis, stengiantis kuo geriau mėsą įtrinti prieskoniais. Palikite šaldytuve bent kelioms valandoms, o dar geriau – pernakt. Jau ruošiantis kepti mėsą, pamerkite į vandenį medinius iešmelius, ant kurių ją versite.
3. Į dubenuką su atsidėtuoju česnaku berkite rozmarinus, druskos, pilkite aliejaus ir išmaišykite.
4. Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą, o tada apšlakstykite aliejaus su rozmarinais ir česnaku mišiniu, gerai išmaišykite.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
6. Marinuotą mėsą suverkite ant medinių iešmelių, tuomet dėkite į kepimo skardą ant bulvių. Dėkite į orkaitė ir kepkite apie 25 min. Jei matote, kad mėsa iškepė anksčiau, neleiskite jai išdžiūti, o ištraukite ir atidėkite bei pridenkite folija. Kol bulvės baigs kepti, mėsa turės laiko „atsipalaiduoti“.
7. Tiekite patiekalą su mėgstamu padažu ir lengvomis salotomis.