„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Prarysit liežuvį: kepti marinuotos kiaulienos iešmeliai bulvių kompanijoje

Ne visi mes turim grilius, terasas ir sodybas, pagaliau, net jei turim, kartais orai nėra palankūs kepti ant grilio. Tokiu atveju gelbsti orkaitė, kurioje mėsa gali kepti vienoje draugijoje su garnyru, tarkim, šįsyk – bulvėmis. O kol šis duetas keps, nepamirškit paruošt ir salotų!
Kiaulienos iešmeliai
Kiaulienos iešmeliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 600 g kiaulienos sprandinės;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 raudonieji svogūnai;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 5–6 bulvės;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;
  • didelis žiupsnis rozmarinų, šviežių lapelių (sukapotų) arba džiovintų.

Gaminimas:

1. Mėsą nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Česnako skilteles sukapokite (pusę česnako kiekio atidėkite į atskirą dubenuką), svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka, kad išsiskirtų kiek sulčių, o tada sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį sudėkite ir mėsą, o tada labai gerai išmaišykite rankomis, stengiantis kuo geriau mėsą įtrinti prieskoniais. Palikite šaldytuve bent kelioms valandoms, o dar geriau – pernakt. Jau ruošiantis kepti mėsą, pamerkite į vandenį medinius iešmelius, ant kurių ją versite.

3. Į dubenuką su atsidėtuoju česnaku berkite rozmarinus, druskos, pilkite aliejaus ir išmaišykite.

4. Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą, o tada apšlakstykite aliejaus su rozmarinais ir česnaku mišiniu, gerai išmaišykite.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Marinuotą mėsą suverkite ant medinių iešmelių, tuomet dėkite į kepimo skardą ant bulvių. Dėkite į orkaitė ir kepkite apie 25 min. Jei matote, kad mėsa iškepė anksčiau, neleiskite jai išdžiūti, o ištraukite ir atidėkite bei pridenkite folija. Kol bulvės baigs kepti, mėsa turės laiko „atsipalaiduoti“.

7. Tiekite patiekalą su mėgstamu padažu ir lengvomis salotomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs