Draugystė, bendravimas, džiaugsmas, šventė ir poilsis – tik keletas žodžių, atsipindinčių magiško „Diner en Blanc“ vakaro atmosferą. Ja pasidžiaugti kasmet susiburia daugybė žmonių. „Diner en Blanc“ švenčiama 70 miestų visame pasaulyje, tarp jų ir Vilniuje.
Kasmet „Diner en Blanc“ Vilniuje dalyvaujanti „Čiop Čiop“ kulinarijos studijos vadovė, maisto ir vyno ekspertė, tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė sako, kad nepraleis ir šių metų elegantiško pikniko. „Žaviuosi vakarienių ir piknikų kultūra, o „Diner en Blanc“ – svarbus renginys, taip pat puoselėjantis šią kultūrą“, – pasakoja U.Mikelevičiūtė.
Kaip teigia kulinarijos studijos vadovė, „Diner en Blanc“ – tai ne tik proga paskanauti gardaus maisto, tai renginys, kuriam norisi pasiruošti, apgalvoti meniu, stalo dekorą, aprangą. Daugybė į vieną miesto vietą susibūrusių ir šventei pasiruošusių žmonių sukuria įspūdingą reginį.
U.Mikelevičiūtė ruoštis vakarienei pradeda iki šventės likus maždaug kelioms savaitėms. Per šį laiką apgalvoja aprangą, ieško idėjų, kaip papuošti vakarienės stalą ir kokį maistą skanauti. Tinklaraščio www.dervynas.lt autorė U.Mikelevičiūtė stengiasi pati pasirūpinti „Diner en Blanc“ maisto krepšeliu.
„Užduotimis pasidalinime su žmogumi, su kuriuo keliaujame vakarieniauti. Aš dažniausiai rūpinuosi nesaldžais dalykais. Maistą stengiuosi paruošti tokį, kuris būtų tinkamas piknikui, kažkiek atspindėtų tendencijas ir kuris man patiktų. Šiais metais tikriausiai tai bus lengvi užkandžiai tinkantys piknikui ir gražiai vasariškai dienai“, – sako U.Mikelevičiūtė.
Į „Diner en Blanc“ svarbu pasižiūrėti atsakingai ir šventiškai, pagalvoti apie aprangą, stalo dekorą, maistą, patogius neštis daiktus.
Žmogui, kuris ketina dalyvauti „Diner en Blanc“ pirmą kartą „Čiop Čiop“ studijos vadovė siūlo pradėti planuoti šventinį vakarą likus bent prieš keletą savaičių ar net šiek tiek anksčiau. Verta pažiūrėti Vilniuje ir kituose pasaulio miestuose jau įvykusių „Diner en Blanc“ nuotraukas ir tokiu būdu pasisemti puikių minčių ir idėjų.
„Galima paskaityti ir šventėje jau dalyvavusių žmonių patarimus. Aš ir pati mielai juos parašau savo tinklaraštyje. Į „Diner en Blanc“ svarbu pasižiūrėti atsakingai ir šventiškai, pagalvoti apie aprangą, stalo dekorą, maistą, patogius neštis daiktus“, – teigia U.Mikelevičiūtė.
Norintieji dalyvauti 2017-ųjų „Diner en Blanc“ Vilniuje, kuri įvyks rugpjūčio 25 dieną, jau gali užsiregistruoti į šventę. Pirmasis registracijos etapas prasideda liepos 12-ą dieną. Antrasis – liepos 19 d., trečiasis – liepos 26 d. Registracija uždaroma rugpjūčio 18 d.
Registruotis į „Diner en Blanc“ galima adresu www.vilnius.dinerenblanc.com