Ingredientai:
- 1 kvadratinis lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (jei nusipirkote pjaustytos stačiakampiais, imkite porą ir kiek atšilus sulipinkite kvadratą);
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- didelis žiupsnis cinamono;
- žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
- žiupsnelis malto imbiero;
- žiupsnelis druskos;
- 1 kriaušė, nulupta, išpjaustytais sėklalizdžiais ir plonai supjaustyta;
- 1 apvalaus formato brie sūris;
- 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 1 mažas kiaušinis, paplaktas;
- 1 šviežias prancūziškas batonas ar patinkančios šviesios duonis, patiekimui.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nedidelę kepimo formą – apvalią ar kvadratinę – išklokite kepimo popieriumi.
2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus prieskonius, druską ir rudąjį cukrų, tada suberkite kriaušių griežinėlius ir darsyk permaišykite, kad kriaušės pasidengtų kvapniu mišiniu.
3. Tešlos kvadratą dėkite ant kepimo formos. Jos viduryje paskleiskite kriaušes. Ant kriaušių tupdykite sūrį. Tuomet suimkite tešlos kvadrato kraštus ir keldami juos į viršų apgaubkite įdarą bei viršuje sulipinkite suformuodami krepšelį. Viršų gerai suspauskite. Apspaudykite visus plyšius, kad neliktų skylučių ir įdaras nepaspruktų. Aptepkite šį krepšelį kiaušinio plakiniu. Dėkite kepti.
4. Kepkite apie 30 min. arba kol tešla taps gražiai rusva ir traški. Išimkite iš orkaitės, leiskite kelias minutes atvėsti, o tada pašlakstykite skystu medumi.
5. Tiekite ant stalo su prancūziško batono ar kitos pasirinktos duonos riekelėmis.