„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pratęskite šventę – pasakiškas vištų kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas

Ilgasis šventinis savaitgalis – ne tik proga atitolti nuo darbų, pabendrauti su artimaisiais, bet ir išbandyti naujus receptus. Siūlome išbandyti paštetą, kuriuo drąsiai galite vaišinti į svečius ar pasiimti kaip dovaną, jei patys susiruošėte į viešnagę.
Paštetas
Paštetas / Mildos Ramelytės nuotr.

Ingredientai:

  • 115 g sviestas (15 g iš šio kiekio – grybų masei);
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai sukapota;
  • 400 g vištų kepenėlių;
  • 50 g grybai (džiovintų baravykų ar kitokių);
  • 1 valg. šaukšt. brendžio arba viskio;
  • 1 nubrauktas valg. šaukšt. garstyčių;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės.

2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite svogūną ir česnaką. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

3. Suberkite į keptuvę nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišykite.

4. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais (išpjaustykite visokias jungiamąsias gyslas ir pan.). Suberkite į keptuvę. Kepinkite kartkartėmis pamaišant – kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kai viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys kiek apkarsta.

5. Supilkite į keptuvę brendį, krėskite garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, dar sykį išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

6. Kepenėlių ir grybų masę kartu su vienu papildomu šaukštu sviesto (15 g) gerai susmulkite trintuvu. Paragaukite, jei reikia – įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Pastaruoju atveju pasilikite keletą grybų, juos supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į jau pertrintą paštetą.

7. Paštetą sudėkite į indą, kuriame tieksite (puikiai tinka ir gražus stiklainis ar pan.) Atvėsinkite ir valgykite užtepę ant duonos.

Pastaba: taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pavyzdžiui, iki savaitės, ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite jį ant pašteto, kad dengtų visą paviršių. Uždenkite ir laikykite šaltai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs