Nauja produktų linija atliepia klientų poreikius
Prekybos centro pirkimų vadovės teigimu, azijietiškos virtuvės populiarumas Lietuvoje nėra netikėtas ir jį derėtų vertinti kaip džiugią tendenciją. „Pasaulis nuolat mažėja. Mes keliaujame, atrandame naujus, mums patinkančius dalykus ir atsivežame juos čia, kur galime mėgautis kasdien. Taip nutiko ir su Azijos šalių kulinarine kultūra – lietuviai nuvykę ten pamatė jos gausą ir įvairovę bei pamilo skonius“, – teigia L.Trilikauskienė. „Azijietiška virtuvė jau daug metų yra itin populiari visame pasaulyje, tad tai, jog ši mada pagaliau atkeliavo ir pas mus, rodo, jog neatsiliekame nuo bendrų tendencijų, domimės tais pačiais dalykais kaip ir kiti pasaulio piliečiai“, – tikina pašnekovė ir priduria, jog būtent žmonių susidomėjimas bei naujų azijietiškus patiekalus siūlančių restoranų gausa Lietuvoje ir paskatino „Assorti“ komandą prekybos centro lentynose rasti vietos ir naujajai šios virtuvės ingredientų linijai.
Anot pašnekovės, azijietiškos virtuvės entuziastai nuo šiol be didelių pastangų galės rasti visus reikalingus produktus mėgstamiausių patiekalų gamybai čia pat, neišvykus iš Vilniaus. Jų tarpe – ir ryžiai bei makaronai, sudarantys bene kiekvieno valgio pagrindą, ir įvairių rūšių daržovės, ir pastos bei padažai, kurių skoniai aprėpia viską nuo žuvies ar sojos iki čili pipirų.
Į ką atkreipti dėmesį?
L.Trilikauskienės teigimu, „Assorti“ komanda tikisi didelio pirkėjų susidomėjimo nauja produktų linija ir išskiria kelis produktus, į kuriuos kiekvienas azijietiškos virtuvės gerbėjas turėtų atkreipti dėmesį.
1. Padažas SRIRACHA su svogūnais FLYING GOOSE
Pavadinimas „Sriracha“ kilęs iš vietovės pavadinimo Tailande – dėl itin populiaraus aitriųjų paprikų padažo ši vieta išgarsėjo visame pasaulyje. Padažas gaminamas naudojant itin didelį kiekį čili pipirų ir svogūnų. „Flying goose“ idealiai tiks visų azijietiškų patiekalų pagardinimui, tačiau yra pritaikomas ir gaminant lietuviškus valgius – pabandykite juo pašlakstyti salotas, sriubas ar įvairius troškinius.
2. Kario pasta PATAK'S MADRAS
Kario pasta yra gaminama iš kvapnių ir gardžių kario miltelių, nuostabiai tinkančių bet kokio marinato gamybai – ją galite naudoti kepimui ant laužo ruošdami mėsą, daržoves ar netgi žuvį. Taip pat, pasta, kaip ir kario prieskoniais, galite pagardinti įvairius orkaitėje ar keptuvėje gaminamus patiekalus, tačiau prieš tai rekomenduojama pakepinkite ją aliejuje, kad geriau atsiskleistų skonis.
3. HOISIN padažas LEE KUM KEE
Tai padažas, gaminamas sumaišant sojų pastą su prieskoniais, itin populiarus azijietiškoje virtuvėje, nes pasižymi švelniai sūriu skoniu, derančiu su daugeliu produktų. Naudojamas gaminant WOK, vištienos patiekalus ir daugelį kitų valgių.
4. Žuvų padažas FLYING GOOSE
Žuvies padažas yra sutinkamas bene kiekviename Tailando virtuvės patiekale. Tai svarbiausias elementas, šios virtuvės valgiams suteikiantis sūrumo. Įprastai jis yra gaminamas iš ančiuvių ekstrakto, druskos, cukraus ir vandens mišinio. Pasižymi skaidrumu, rusvu atspalviu.
5. Ilgagrūdžiai ryžiai Jasmine ROYAL TIGER
Kokia gi azijietiška virtuvė be ryžių? Štai, aukščiausios kokybės ilgagrūdžiai, paversiantys kiekvieną jūsų gaminamą patiekalą mažu apsilankymu Azijos gilumoje.