Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos

Azijietiška virtuvė, užkariavusi viso pasaulio gurmanų širdis, pamažu žengia ir į Lietuvą. Kiekviename mieste dygstantys azijietiškus patiekalus siūlantys restoranai, parduotuvėse atsirandantys ingredientai ir ne dienomis, o valandomis gausėjantis gerbėjų ratas rodo, jog rytų virtuvė tikrai pavergė lietuvius. Apie jos atėjimą pas mus ir produktus, greitai pasirodysiančius Ogmios mieste įsikūrusio „Assorti“, prekybos centro gurmanams, sveikuoliams ir tėvams, auginantiems vaikus, lentynose, kalbamės su jo pirkimų vadove Luiza Trilikauskiene.
Prekybos centre „Assorti.lt“ – azijietiškos virtuvės naujienos
Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos / Partnerio nuotr.

Nauja produktų linija atliepia klientų poreikius

Prekybos centro pirkimų vadovės teigimu, azijietiškos virtuvės populiarumas Lietuvoje nėra netikėtas ir jį derėtų vertinti kaip džiugią tendenciją. „Pasaulis nuolat mažėja. Mes keliaujame, atrandame naujus, mums patinkančius dalykus ir atsivežame juos čia, kur galime mėgautis kasdien. Taip nutiko ir su Azijos šalių kulinarine kultūra – lietuviai nuvykę ten pamatė jos gausą ir įvairovę bei pamilo skonius“, – teigia L.Trilikauskienė. „Azijietiška virtuvė jau daug metų yra itin populiari visame pasaulyje, tad tai, jog ši mada pagaliau atkeliavo ir pas mus, rodo, jog neatsiliekame nuo bendrų tendencijų, domimės tais pačiais dalykais kaip ir kiti pasaulio piliečiai“, – tikina pašnekovė ir priduria, jog būtent žmonių susidomėjimas bei naujų azijietiškus patiekalus siūlančių restoranų gausa Lietuvoje ir paskatino „Assorti“ komandą prekybos centro lentynose rasti vietos ir naujajai šios virtuvės ingredientų linijai.

Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos
Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos

Anot pašnekovės, azijietiškos virtuvės entuziastai nuo šiol be didelių pastangų galės rasti visus reikalingus produktus mėgstamiausių patiekalų gamybai čia pat, neišvykus iš Vilniaus. Jų tarpe – ir ryžiai bei makaronai, sudarantys bene kiekvieno valgio pagrindą, ir įvairių rūšių daržovės, ir pastos bei padažai, kurių skoniai aprėpia viską nuo žuvies ar sojos iki čili pipirų.

Į ką atkreipti dėmesį?

L.Trilikauskienės teigimu, „Assorti“ komanda tikisi didelio pirkėjų susidomėjimo nauja produktų linija ir išskiria kelis produktus, į kuriuos kiekvienas azijietiškos virtuvės gerbėjas turėtų atkreipti dėmesį.

Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos
Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos

1. Padažas SRIRACHA su svogūnais FLYING GOOSE

Pavadinimas „Sriracha“ kilęs iš vietovės pavadinimo Tailande – dėl itin populiaraus aitriųjų paprikų padažo ši vieta išgarsėjo visame pasaulyje. Padažas gaminamas naudojant itin didelį kiekį čili pipirų ir svogūnų. „Flying goose“ idealiai tiks visų azijietiškų patiekalų pagardinimui, tačiau yra pritaikomas ir gaminant lietuviškus valgius – pabandykite juo pašlakstyti salotas, sriubas ar įvairius troškinius.

2. Kario pasta PATAK'S MADRAS

Kario pasta yra gaminama iš kvapnių ir gardžių kario miltelių, nuostabiai tinkančių bet kokio marinato gamybai – ją galite naudoti kepimui ant laužo ruošdami mėsą, daržoves ar netgi žuvį. Taip pat, pasta, kaip ir kario prieskoniais, galite pagardinti įvairius orkaitėje ar keptuvėje gaminamus patiekalus, tačiau prieš tai rekomenduojama pakepinkite ją aliejuje, kad geriau atsiskleistų skonis.

Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos
Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos

3. HOISIN padažas LEE KUM KEE

Tai padažas, gaminamas sumaišant sojų pastą su prieskoniais, itin populiarus azijietiškoje virtuvėje, nes pasižymi švelniai sūriu skoniu, derančiu su daugeliu produktų. Naudojamas gaminant WOK, vištienos patiekalus ir daugelį kitų valgių.

4. Žuvų padažas FLYING GOOSE

Žuvies padažas yra sutinkamas bene kiekviename Tailando virtuvės patiekale. Tai svarbiausias elementas, šios virtuvės valgiams suteikiantis sūrumo. Įprastai jis yra gaminamas iš ančiuvių ekstrakto, druskos, cukraus ir vandens mišinio. Pasižymi skaidrumu, rusvu atspalviu.

Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos
Partnerio nuotr./Prekybos centre „Assorti“ – azijietiškos virtuvės naujienos

5. Ilgagrūdžiai ryžiai Jasmine ROYAL TIGER

Kokia gi azijietiška virtuvė be ryžių? Štai, aukščiausios kokybės ilgagrūdžiai, paversiantys kiekvieną jūsų gaminamą patiekalą mažu apsilankymu Azijos gilumoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų