Pribloškiantis fantazija Reginos šašlykų marinato receptas: tokio negausite jokiame restorane

„Šašlykų marinavimas – kūrybinis procesas. Pradžioje reikia susikurti viziją, kokio skonio šašlykų norėsim, iš kokios mėsos. Reikia turėti šiek tiek patirties bei žinių, kad pavyktų. Bet svarbiausia – fantazija. Ir rezultatas bus vis naujas, vis nustebinantis. Neturint laiškinio česnako, galima naudoti česnako granules. Jei nepatinka šiek tiek salsvas skonis nuo mangų, galima naudoti paprastą majonezą“, – dalinasi savo receptą konkursui atsiuntusi Regina.
Reginos šašlykai
Reginos šašlykai / Asmeninio arch. nuotr.

Kiaulienos šašlykai mangų majoneze su garstyčiomis, kadagių uogomis ir laiškiniais česnakais

Reikės:

  • 2,5 kg kiaulienos sprandinės, pjaustytos kubeliais,
  • 150 g majonezo su mangais,
  • 2 šaukštų garstyčių tyrės,
  • 1 nedidelės citrinos sulčių,
  • kelių žiupsnių 5 rūšių pipirų mišinio,
  • kelių žiupsnių maltų lauro lapelių,
  • kelių žiupsnelio kalendros,
  • kelių žiupsnelių baziliko,
  • 8 -10 smulkintų džiovintų kadagio uogų,
  • kelių šaukštų labai smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų,
  • šaukšto druskos.

Gaminimas:

Pirmiausia mėsą aš ištrinu tik druskos, pipirų, baziliko, kalendros, kadagio uogų mišiniu.

Taip pastovi nors valandą, geriau dvi, ar tris. Bet šaltokai.

Tuomet sumaišau majonezą su garstyčiomis, citrinų sultimis bei laiškiniais česnakais ir, suvertusi ant mėsos, išmaišau.

Dar turi pastovėti kelias valandas.

Ruošiant etapais, mėsa gaunasi ,,neuždususi'' ir nesijaučia specifinio kvapo, jei ji yra labai šviežia.

Skanu ir labai gaivu!

Skanaus!

Regina

Dėkojame Reginai už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis