Ingredientai:
- 80 g avižinių dribsnių;
- 250 g moliūgo, išvirto garuose ar iškepto ir sutrinto iki tyrės;
- 200 g cukraus (idealu – perpus baltojo ir rudojo);
- 1 kiaušinis;
- 200 g sviesto, minkšto;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 šaukštelis cinamono;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 300 g miltų;
- 100 g žemės arba anakardžių riešutų, švelniai pakepintų, atvėsintų ir stambiai sukapotų;
- 150 g razinų, nuplautų ir nusausintų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. 2 plačias skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje išsukite sviestą ir cukrų iki purios balkšvos masės, įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite moliūgo tyrę ir gerai išsukite.
3. Supilkite į gautą masę visus likusius ingredientus, pamaišykite, kad neliktų sausų miltų, razinos ir riešutai tolygiai pasiskirstytų. Masė bus gana minkšta, neminkoma, tačiau kabinama šaukštu.
4. Būtent šaukštu kabinkite po truputį masės ir dėliokite ant paruoštų kepimo skardų, šiek tiek palyginkite šiuos kauburėlius šlapiu šaukštu, kad būtų panašaus aukščio.
5. Kepkite 12–15 min., kol vos vos parus. Išėmę iš orkaitės dar palikite kelias minutes skardoje, o tada perdėkite, kad visiškai atvėstų, ant kepiniams skirtų grotelių.