Šparagai yra puikaus skonio ir fantastiškai atrodo lėkštėje. Juos galima virti garuose, tiesiog virti puode, kepti, kepti ant grotelių ir pan. – yra begalė variantų, tačiau šį kartą apie paruošimą. Ką patartina padaryti, kad daržovių skonis išties būtų tobulas?
Šparagų degustacija gali tapti katastrofa, jei teks įkąsti sumedėjusį, dygliuotą stiebą, kurio neįmanoma kramtyti, rašo tvnet.lv.
Laimei, gudrybė labai nesudėtinga, jai reikia tik atidumo.
Smidrus sudėkite eile ir aštriu peiliu nupjaukite visas šviesesnes stiebo dalis. Tiesa, daugybė virėjų ir šparagų augintojų rekomenduoja juos perlaužti, jei tai pavyksta.
Ką tu turi padaryti?
Šparagai lūžta ten, kur baigiasi sausiausia ir prasideda skaniausia dalis.
Jei šparagai puikūs ir švieži, perlaužus, belieka juos nuplauti ir galima virti. Jei jie storesni ir jau kurį laiką praleidę parduotuvių lentynose ar šaldytuve, vikriais rankų judesiais galite nulupti pačią viršutinę kotelio dalį, tada viskas bus lengvai įkandama ir skanu.