Ingredientai:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelės česnako, labai plonai supjaustytos;
- 2 nedideli svogūnai;
- 2 porai, tik baltoji dalis, supjaustyta pusžiedžiais;
- 3–4 citrinos žievelės juostos;
- 1 pankolis be išorinių lapų ir supjaustytas šiaudeliais;
- 1 skardinė konservuotų baltųjų pupelių, perskalautų šaltame vandenyje;
- 1 sauja žirnelių ankščių (kuo šviežesnių ir traškesnių);
- 1 stiklinė šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 2 didelės saujos nedidelių špinatų lapelių, nuplautų, be kietų kotelių;
- 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. kalendrų sėklų;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
- druskos;
- 1 arbat. šaukšt. šviesios sojų (miso) pastos (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Pirmiausia grūstuvėje (ar dubenėlyje kočėlo galu) kiek pagrūskite pankolių ir kalendrų sėklas.
2. Nemažame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite prieskonius bei česnaką, pakaitinkite maišydami apie minutę, kol česnakas kiek suminkštės, bet dar nepradės skrusti. Suberkite smulkintus svogūnus, įmeskite citrinos žievelės juosteles ir pakepinkite apie 5 min, kol svogūnai suminkštės.
3. Supilkite į puodą 1 litrą vandens ir užvirkite, suberkite porus, pankolius, pupeles ir žirnių ankštis, pasūdykite ir pavirkite 5–6 min., kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite špinatus, žaliuosius žirnelius, jei naudojate, ir sojų pastą, gerai išmaišykite ir pavirkite dar minutę – kol žirneliai sušils, o špinatai sukris. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
4. Patiekite su paskrudintomis mėgstamos duonos riekelėmis.