Ingredientai
- 2 šaukšteliai kumino sėklų
- žiupsnelis čili paprikos dribsnių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 600 g morkų (nuplautų ir stambiai sutarkuotų)
- 140 g skaldytų raudonųjų lęšių
- 1l karšto daržovių sultinio (tinka ir iš kubelio)
- 125 ml pieno
- truputį natūralaus jogurto
Kaip gaminti
- Įkaitinkite didelę keptuvę ir sausai 1 minutę pakepinkite 2 šaukštelius kumino sėklų ir žiupsnelį aitriosios paprikos dribsnių, kol jie pradės šokinėti po keptuvę. Šaukštu iš keptuvės išimkite maždaug pusę prieskonių ir atidėkite į šalį.
- Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 600 g stambiai tarkuotų morkų, 140 g skaldytų raudonųjų lęšių, 1 l karšto daržovių sultinio ir 125 ml pieno ir užvirinkite.
- Troškinkite 15 minučių, kol lęšiai išbrinks ir suminkštės.
- Sutrinkite sriubą trintuvu arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
- Pagardinkite pagal skonį, uždėkite šaukštą natūralaus jogurto ir pabarstykite atidėtais skrudintais prieskoniais. Skanaus!