Priešpiečiams – skanūs ir subalansuoti užkandžiai: 2 nesudėtingi receptai

Artėjant mokslo metų pradžiai nemažai tėvų vėl suka galvas, ką dėti į vaikų priešpiečių dėžutę, kad mokyklinukai gautų reikalingų medžiagų, vitaminų ir nestokotų energijos. Iš tiesų ši užduotis nėra tokia jau sudėtinga, tačiau šiek tiek išankstinio planavimo reikės.
Sveiki užkandžiai vaikams
Sveiki užkandžiai vaikams / Vida Press nuotr.

Prekybos tinklas „Rimi“ ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė pranešime žiniasklaidai dalijasi dviem nesudėtingai paruošiamų bei sveikų užkandžių receptais.

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais
(derinkite su šviežiais vaisiais ir uogomis)

Ingredientai:

  • 2 stiklinės viso grūdo stambių avižinių dribsnių (300 g);
  • 100 g viso grūdo avižinių miltų;
  • 100 g viso grūdo speltos miltų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 50 g nerafinuoto cukraus;
  • 2 prinokę bananai;
  • 160 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 3-4 valg. šaukšt. razinų (80 g);
  • 2-3 valg. šaukšt. smulkintų riešutų ar saulėgrąžų (80 g);
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską.

3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų ir sviestą iki purios masės. Į ją dalimis, nuolat maišant suberkite miltus.

4. Razinas nuplikykite karštu vandeniu ir palikite 2-3 min. brinkti.

5. Į gautą masę sudėkite sutrintus bananus, avižinius dribsnius ir nusausintas bei miltuose apvoliotas razinas. Gerai išmaišykite.

6. Kabinkite šaukštu tešlą, o kitu šaukštu nubraukite ją ant skardos. Taip gausite netaisyklingus rutuliukai. Kepdami jie išsiplės, todėl tarp sausainukų paliekame tarpelius.

7. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės palikite atvėsti, kad sukietėtų.

8. Visai atvėsusius sausainius sudėkite į sandarų indą.

Fotolia nuotr./Avižiniai sausainiai
Fotolia nuotr./Avižiniai sausainiai

Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais
(derinkite su šviežiais vaisiais ir uogomis)

Ingredientai:

  • 3 bananai;
  • 150 g datulių;
  • 200 g jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 50 ml agavų sirupo;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g kukurūzų miltų;
  • 200 g smulkintų, mirkytų džiovintų abrikosų;
  • cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt.vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Jogurtą sumaišykite su soda, supilkite į smulkintuvą, sudėkite trintus bananus, datules, kiaušinius, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės.

2. Mirkytus abrikosus nusausinkite, apvoliokite kukurūzų miltuose. Išplaktą masę sumaišykite su miltais ir apvoliotais abrikosais.

3. Kepkite iki 180ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 min.

VšĮ „Sveikatai palankus“ nuotr./Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais
VšĮ „Sveikatai palankus“ nuotr./Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis