Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Prieššventinis valgiaraštis. Tik 1500 kcal

Nors šaltuoju sezonu, sako, lieknintis nemadinga, nepamirškime, kad artėja didžiosios metų šventės. Vakarėlių metas, kai, ko gero, kiekvienai norisi atrodyti grakščiai ir lieknai. Taigi pats metas stumti bandeles ir šokoladus į šalį ir pasirūpinti „liesesniu“ valgiaraščiu.
Vaisiai ir daržovės
Vaisiai ir daržovės / Fotolia nuotr.

Kad per šventes atrodytume grakščiau, tikrai nebūtina sausai badauti. Pakanka šiek tiek save sudrausminti ir atsisakyti į kūną einančių bei organizmui visai nereikalingų ir nenaudingų produktų. Vien atsisakiusi baltų miltų kepinių, bulvių ir saldumynų, jau po savaitės ar net greičiau pastebėsite pirmuosius teigiamus pokyčius. Na, o jei pavyzdingai šio ketinimo laikysitės visą mėnesį, net neabejotina, kad per šventes visus nustebinsite puikiais figūros pokyčiais. Taigi susidarydama sau prieššventinį valgiaraštį, turėkite tai galvoje.

Kad būtų lengviau, siūlome orientacinį variantą. Jis tinkamiausias toms, kurių kasdienis aktyvumas yra nedidelis arba vidutinis (kaip antai, biurų darbuotojoms, studentėms ir pan.). Jei labai aktyviai sportuojate ar dirbate fiziškai, kalorijų dienos norma, be abejo, turėtų būti bent 500 kcal didesnė.


► Tik pabudus

Stiklinė šilto vandens su citrina ir šaukšteliu medaus. KODĖL RYTAIS VERTA GERTI ŠILTĄ VANDENĮ SU CITRINA, SKAITYKITE ČIA.


► Pusryčiai

Puodelis žaliosios arbatos (be cukraus). Bananas (vidutinio dydžio), jogurtas (150 g).

Iš viso apie 300 kcal.


► Priešpiečiai

1-2 obuoliai. Sukramsnokite ir jų sėklytes – jos taip pat labai naudingos.

Apie 100 kcal.


► Pietūs

Vandenyje troškinta viščiuko krūtinėlė (150 g) su svogūnais, paprika, brokoliais, cukinija, morkomis (troškinį pagardinkite šviežiais bazilikais, kalendromis, pipirais ir šaukštu alyvuogių aliejaus). Puodelis virtų kuo mažiau apdorotų ryžių. Vištienos sultinys su daržovėmis (200 ml).

Jei esate vegetarė, rinkitės dubenėlį lešių, avinžinžirnių, bolivinių balandų arba daržovių troškinį.

Iš viso apie 600 kcal.


► Pavakariai

Vidutinio dydžio greipfrutas, granatų sultys (150 g).

Iš viso apie 200 kcal.


► Vakarienė

Liesa varškė (apie 150 g) su cinamonu (greitina medžiagų apykaitą) ir džiovintomis mirkytomis slyvomis. Galite pagardinti šaukštu trintų uogų ar natūralios uogienės (apie 5 g). Mėtų arbata (200 ml)

Iš viso apie 300 kcal.


VERTA ŽINOTI

  • Atsiminkite, kad per dažnas užkandžiavimas yra paslėptos papildomos kalorijos, nuo kurių storėjama. Stenkitės nepersivalgyti ir neužkandžiauti prieš pat miegą.
  • Rekomenduoja valgyti ne daugiau nei 4–5 kartus per dieną.
  • Pagal Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas, pusryčiai turėtų sudaryti 25–30 proc., priešpiečiai – 10 proc., pietūs – 35 proc., pavakariai – 10 proc., vakarienė – 20 proc. paros energinės vertės.
  • Nesilaikykite jokių griežtų dietų, verčiau rinkitės sveikesnius produktus, valgykite nedidelėmis porcijomis ir nepersivalgykite. Idealiu atveju, vertėtų pasistengti tai daryti ne tik tada, kai norisi įtilpti į mažesnio dydžio šventinę suknelę, o nuolat. Žinoma, iš pradžių, reikės labai susiimti į rankas ir „įjungti“ visus turimus valios resursus. Bet turėkite galvoje, kad pati sunkiausia ir kritiškiausia būna pirmoji savaitė. Paskui pamažu tampa vis lengviau. Organizmas pamažu ima prisitaikyti prie naujos mitybos.  Tikriausiai daug kam kyla mintis, tai negi taip visą gyvenimą ir kankintis, niekada nepatiriant malonumo pasmaližiauti? Nieko panašaus! Smaližiaukite. Bet pasilikite šį malonumą ypatingoms progoms. Tada šventės bus tikros šventės.
  • Ir dar vienas neišvengiamai svarbus “ingredientas” – mankštinkite savo kūną. Tik tvirtas kūnas bus išties grakštus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos