Primena tiramisu, tik sudėtinės dalys sveikesnės: išbandykite veganišką skanėstą

Tiramisu – vienas populiariausių itališkų skanėstų, skanaujamas kelionėse, kavinėse, ruošiamas ir namuose. Tiesa, yra ir jo vengiančių – dėl gana kaloringų sudėtinių dalių, taip pat – originaliame recepte naudojamų termiškai neapdorotų kiaušinių. Siūlome pasigaminti skanėstą, kuris savo išvaizda tikrai primins tiramisu, tik bus maistingesnis ir ne toks kaloringas. Gal patiks!
Tiramisu primenantis veganiškas skanėstas
Tiramisu primenantis veganiškas skanėstas / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

pagrindui:

  • 50 g nesmulkintų avižinių dribsnių;
  • 150 ml kavos;
  • 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių (ir dar šiek tiek viršui pabarstyti);
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos.

kremui:

  • 100 g šilkinio tofu;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • 0,5 valg. šaukšt. klevų sirupo.

Gaminimas:

1. Viename dubenėlyje sumaišykite pagrindui skirtus ingredientus, kitame – kremui.

2. Imkite 2 nedidelius stiklinius indelius ar plačias stiklinaites, pirmiausia į kiekvieną jų dėkite po pusę pagaminto pagrindo, o tada ant viršaus po lygiai kremo. Išlyginkite paviršių, pridenkite maistine plėvele ir dėkite kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą.

3. Susiruošę valgyti, pabarstykite viršų trupučiu kakavos ir ragaukite.

Vida Press nuotr./Tiramisu primenantis veganiškas skanėstas
Vida Press nuotr./Tiramisu primenantis veganiškas skanėstas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis