Ingredientai (2 asm.):
pagrindui:
- 50 g nesmulkintų avižinių dribsnių;
- 150 ml kavos;
- 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių (ir dar šiek tiek viršui pabarstyti);
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos.
kremui:
- 100 g šilkinio tofu;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- 0,5 valg. šaukšt. klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Viename dubenėlyje sumaišykite pagrindui skirtus ingredientus, kitame – kremui.
2. Imkite 2 nedidelius stiklinius indelius ar plačias stiklinaites, pirmiausia į kiekvieną jų dėkite po pusę pagaminto pagrindo, o tada ant viršaus po lygiai kremo. Išlyginkite paviršių, pridenkite maistine plėvele ir dėkite kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą.
3. Susiruošę valgyti, pabarstykite viršų trupučiu kakavos ir ragaukite.