„Pernai paskelbus geriausių restoranų trisdešimtuką pirmose gretose puikavosi keli naujai atsidarę restoranai, apie kuriuos plačiai dar nebuvo gerai žinoma. Tai sukėlė klausimų – kaip ir kodėl jie buvo įvertinti geriau nei, tarkime, 20 metų veikiantis klasikinis restoranas. Todėl šiemet iki pagrindinio akademijos balsavimo pradžios nusprendėme viešai pristatyti dėmesio vertus restoranus-naujokus ir taip praplėsti vertinimų lauką“, – pasakoja Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.
„Iittala restoranų radaras“ kas savaitę, ketvirtadieniais, projekto puslapyje ir portale 15min apžvelgs po vieną akademijos narių pasiūlytą iki vienų metų veikiantį dėmesio vertą restoraną.
Situacija Lietuvos restoranų versle, pasak L.Petrukaičio, kasmet vis įdomesnė ir konkurencingesnė: „Nauji restoranai praveria duris kone kas savaitę, tačiau išsilaiko tikrai ne visi. Mūsų tikslas pristatyti tuos rinkos naujokus, kurie galimai greitu metu gali tapti rimtais restoranų rinkos dalyviais dėl savo kokybės, kūrybiškumo, sukauptos patirties ir išskirtinumo.“
Per 2017 m. bent keli gerai žinomi šefai atsidarė savo restoranus, taip pat atsirado įdomios koncepcijos diferencijuoto maisto restoranų, neapsieita ir be labai ambicingų projektų. Visus juos pristatys išsamus „Iittala restoranų radaras“.
„Iittala“ palaiko šią „30 geriausių restoranų“ idėją, t.y. pristatyti išskirtinius naujokus Lietuvos restoranų rinkoje. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes. Tikime, kad šis projektas atras naujas vietas, kuriose žmonės galės patirti pačius geriausius gastronominius įspūdžius. Taip pat tikimės, kad dalis jų vėliau pateks ir į 2018 m. 30 geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą“, – bendradarbiavimo priežastis vardija „Iittala“ produkto vadovė Eglė Paškauskienė.