Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Provokatoriai „Keulė Rūkė“ atidarė pirmąjį tašką Kaune, ironijos vėl su kaupu

Prieš trejus metus Vilniuje pirmąjį tašką įsteigę greito maisto užkandinių „Keulė Rūkė“ įkūrėjai šį trečiadienį atvėrė pirmąją savo vietą Kaune – nuo šiol „Keulė Rūkė“ maitins ir kauniečius. Skambiai vadinami provokatoriais ir skandalistais, šio verslo savininkai žada, kad ir Kaune bus ne tik kokybiško greitojo maisto, bet ir ironijos, drąsių pareiškimų, meninių akcijų.
Dominykas Čečkauskas ir Marla Singer
„Keulė Rūkė“ atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienio popietę be jokios didelės pompastikos „Kaulė Rūkė“ atvėrė duris Kauno Urmo bazėje. Kaip pasakojo vienas iš tinklo bendraturčių Dominykas Čečkauskas, nutarus plėstis į Kauną, iš pradžių svarstyta ir apie laikinosios sostinės Senamiestį, tačiau galų gale nutarta pasirinkti labiau industrinę zoną, Pramonės prospektą. Kaune „Keulė Rūkė“ įsikūrė originaliame statinyje, sukonstruotame iš krovinių konteinerių, atvežtų iš Klaipėdos – tai pirmasis įmonės taškas, kuriam patalpos ne nuomojamos, bet pastatytos savarankiškai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Keulė Rūkė“ atidarymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Keulė Rūkė“ atidarymas

Kaip prieš atidarymą pasakojo D.Čečkauskas, Kaune nutarta pažaisti aliuzijomis į žymiuosius George’o Orwelo romanus „1984“. ir „Gyvulių ūkis“. Juose labai daug kalbama apie sistemą, visų gyvulių lygybę ir tai, kad vis dėlto kai „kurie gyvuliai yra lygesni“, apie pramogas be alkoholio ir panašius apribojimus, kuriuos diktuoja sistema.

Verslininkas net neslepia, kad tokiomis aliuzijomis jie kritikuoja dabartinę valdžią ir kai kuriuos jos inicijuojamus pokyčius bei apribojimus. Naujojo taško Kaune lankytojai net fiziškai galės pasijusti lyg atsidūrę gyvulių ūkyje – su „gardais“, aiškia sistema ir pan. O kur dar sovietų laikų vadų „galvos“, papuoštos kiaulių šnipais, kurios vienus piktins, kitus prajuokins.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Keulė Rūkė“ atidarymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Keulė Rūkė“ atidarymas

Tiems, kam idėjos ir politinės pozicijos galbūt ne tokios įdomios, o norisi tiesiog kitokio greitojo maisto, „Keulė Rūkė“ pristatys savo klasikinį meniu. Šio tinklo bendraturčiai didžiuojasi, kad viską gamina patys, mėsa rūkoma sostinės Gariūnų zonoje įsikūrusioje rūkykloje, visi padažai, salotos taip pat gaminama šviežiai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Keulė Rūkė“ atidarymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Keulė Rūkė“ atidarymas

Paklaustas, ar nebijo, kad kauniečiai gali nesuprasti ironijos ir mažesnių ar didesnių provokacijų, kuriomis „Keulė Rūkė“ jau pagarsėjo Vilniuje, D.Čečkauskas purto galvą – jo įspūdžiu, Kaunas pastaraisiais metais yra „pagavęs atsinaujinimo bangą“, tad naujojo jų tinklo taško atsidarymas čia visai logiškas ir savalaikis. Jo manymu, įsikūręs ne miesto centre, bet industrinėje zonoje, Kauno „Keulė Rūkė“ bus restoranas, į kurį kauniečiai atvažiuos automobiliais, o ne ateis pasivaikščiodami, tačiau, kaip ir Vilniuje, taip ir Kaune D.Čečkauskas tikisi labai skirtingų lankytojų srauto – nuo IT sektoriaus darbuotojų, studentų iki greitai užvalgyti nutarusių pro šalį važiuojančių šeimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai