Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Puikieji kukuliukai: daugiau skonio suteiks nekasdieniai prieskoniai ir padažas

Kiauliena – populiariausia Lietuvoje mėsa, o kukuliukus mėgsta ir maži, ir dideli. Maltą mėsą įprastai gardiname druska, pipirais, ją sulipiname kiaušiniu ir džiūvėsėliais, tačiau šįsyk siūlome kelis nekasdienius pasirinkimus. Kukuliukus pagardins ir egzotiškesni prieskoniai, ir padažas. Verta išbandyti ir nutarti, limpa jums tokia egzotika ar grįšite prie klasikos!
Kiaulienos kukuliukai
Kiaulienos kukuliukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g maltos neriebios kiaulienos;
  • 1 raudona ar oranžinė saldžioji paprika, be sėklų ir kotelio;
  • 1 raudona aitrioji paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių acto;
  • 1,5 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (jei neturite, galite naudoti ir paprastus);
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 kiaušinis, švelniai paplaktas;
  • 2 skiltelės česnako (sutraiškytos) arba 1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • graikiško jogurto arba grietinės (patiekimui).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą, kurio prireiks ir formuojant kukuliukus, ir vėliau, jau iškeptiems jiems paskaninti. Į nedidelį elektrinio kombaino indą su S formos peiliukais dėkite kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką, susmulkintą aitriąją papriką, česnako skilteles, 2 šaukštus aliejaus, actą, pusę paprikos miltelių, pusę druskos kiekio. Visus šiuos produktus sutrinkite iki kuo vientisesnės masės.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir švelniai patepkite aliejumi.

3. Sudėkite mėsą į nemažą dubenį, įpilkite porą šaukštų pagaminto paprikų padažo, supilkite kiaušinį, suberkite kuminą, likusią druską, paprikos miltelius. Viską labai gerai išmaišykite (patogiausia tą daryti rankomis).

4. Aliejuotomis rankomis suformuokite iš gautos mėsos masės maždaug graikinio riešuto dydžio kukuliukus, sudėliokite juos ant paruoštos skardos.

5. Kepkite 10 min. su kaitinimu iš viršaus ir apačios, o tada kelioms minutėms įjunkite grilio funkciją (jei tokios nėra, tada bent ventiliatorių).

6. Dėkite po kelis kukuliukus į lėkštes, pašlakstykite jogurtu ar grietine ir likusiu paprikų padažu. Šalia tinka mėgstamos lengvos salotos, virti ryžiai, bulguras ar kuskusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius