Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos
Ingredientai (2 asm.):
- 200 g keptos ar virtos kalakutienos;
- pora saujų raudonųjų salotų „radicchio“ lapelių;
- 1 didelė kriaušė;
- švelniai paskrudintų ir stambiai sukapotų lazdynų riešutų;
- saujelė granatų sėklų (nebūtinai);
- 2 valg. šaukšt. padažo saltoms, tinka balzaminio acto arba su garstyčiomis.
Gaminimas:
1. Suplėšykite ar kubeliais supjaustykite kalakutieną. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapelius. Padalinkite kriaušę ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, paukštieną ir kriaušės griežinėlius, apšlakstykite padažu, pabarstykite riešutais ir granatų sėklomis (jei naudojate).
Kriaušių, salierų ir vištienos salotos
Ingredientai (2 asm.):
- 200–250 g virtos ar keptos vištienos, geriau liesesnės (vištieną galite keisti ir sūriu su mėlynuoju pelėsiu)
- 2 salierų stiebai;
- 1 didelė kriaušė;
- gūžė romaninių salotų;
- svogūnų laiškų;
- 2 valg. šaukšt. padažo saltoms su garstyčiomis
Gaminimas:
1. Paukštieną supjaustykite kubeliais (jei naudojate sūrį, sutrupinkite stambiais gabaliukais). Salierus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Padalinkite kriaušę ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustykite.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite padažu.