Puikus skonis nustebins: konservuotos gėrybės su paprikomis. 10 receptų

Priniokusių, ryškiaspalvių paprikų vis dar gausu, nenustokime jomis mėgautis kuo įvairiausiais pavidalais. Be to, puikų jų skonį ir aromatą galima uždaryti ir į stiklainius – šios daržovės puikiai dera su daugybe kitų šviežių kompanionų. Belieka rinktis receptą ir imtis atsargų ruošimo!
Paprikos su imbierais
Paprikos su imbierais / Aidos Chlebinskaitės nuotr.
Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.4 / 88
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 700.00 g (įvairių spalvų)
Cukinijos: 2.00 kg (nedidelių)
Pomidorų padažas: 500.00 g (aštraus)
Cukrus: 200.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 120.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti.

2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį.

3. Susidariusį skystį nuo cukinijų nupilti, o cukinijas supjaustyti šiaudeliais.

4. Į puodą supilti aliejų, suberti cukrų, likusią druską ir ant nedidelės ugnies kaitinti, kol cukrus ir druska ištirps.

5. Į karštą marinatą sudėti paruoštas daržoves, gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies troškinti 20 min.

6. Galiausiai sukrėsti pomidorų padažą, išmaišyti ir dar 10 min. patroškinti. Supilti actą, gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Karštą mišrainę sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. 

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su medumi
Receptas: Paprikos, marinuotos su medumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2500.00 g (saldžiųjų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Aliejus: 250.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite.
  2. Visus marinatui pasiruošti skirtus produktus supilkite į puodą, užkaitinkite ir virkite dešimt minučių.
  3. Suberkite paprikas, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pašviesės.
  4. Išgriebkite paprikas ir sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su obuoliais
Receptas: Paprikos, marinuotos su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Obuoliai: 3.00 kg (rūgščių (geriausia antaninių))
Vanduo: 4.00 l (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (300 - 400 - marinatui)
Actas: 300.00 ml (marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Obuolius taip pat supjaustykite, išpjaukite sėklalizdžius.
  2. Į puodą supilkite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Į verdantį marinatą paeiliui kelioms minutėms įmeskite paprikas ir obuolius.
  3. Sudėkite juos į indelius ir užpilkite marinatu. Iš karto sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis
Receptas: Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Mangas: 500.00 g
Paprikos: 300.00 g (raudonųjų)
Imbieras: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Actas: 200.00 ml (baltojo vyno)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Mangus nuvalykite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais.
  2. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir susmulkinkite nedideliais kubeliais.
  3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Puode užvirinkite actą su cukrumi, suberkite svogūnus ir pavirkite 5–10 minučių. Sumeskite mangus ir paprikas, smulkintus česnakus.
  4. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite atsargiai maišydami, kol sutirštės. Galiausiai suberkite prieskonius, dar kartą užvirinkite ir nukaiskite.
  5. Supilstykite į švarius stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Pomidorų ir paprikų čatnis
Receptas: Pomidorų ir paprikų čatnis
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 79
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (sunokę)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų gabalėlių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną saldžiąją raudoną ir geltoną)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 g (pagal skonį juodųjų)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kuminai: 1.00 g (pagal skonį)
Kalendros: 1.00 g (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Saldžiąsias paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.
  3. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite visus birius prieskonius: garstyčių ir kalendrų grūdelius, cinamoną, gvazdikėlius, sumeskite ir laužytus laurų lapelius.
  4. Kai prieskonių mišinys smarkiai pakvips, į keptuvę įmeskite išvalytą kapotą aitriąją papriką ir smulkia trintuve tarkuotą imbierą. Viską gerai išmaišykite, sumeskite pomidorų ir paprikų gabalėlius, pagal skonį pasūdykite.
  5. Ant silpnos ugnies pagardą troškinkite apie 20 min., kol dalis skysčio nugaruos ir jis sutirštės.
  6. Galiausiai įmaišykite ananasų gabalėlius ir pagal skonį įberkite cukraus.
Suskleisti
Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis
Receptas: Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 54
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. (saldžiųjų raudonų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 500.00 g
Actas: 450.00 ml (balto vyno)
Cukrus: 350.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Garstyčios: 3.00 valg. š. (sėklų)
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkintos šaknies)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį.
  2. Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas paprikas, obuolius.
  3. Visus recepto produktus sudėkite į puodą. Visą laiką maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus.
  4. Puodo nedenkite ir ant nedidelės ugnies kaitinkite pusantros valandos, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti.
  5. Sutirštėjusį padažą išpilstykite į sterilius karštus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Paprikos su imbierais
Receptas: Paprikos su imbierais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 10.00 vnt. (įvairiaspalvių saldžiųjų)
Aliejus: 150.00 ml
Česnakai: 10.00 skiltelės
Imbieras: 120.00 g (smulkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kartu su imbierais – kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes. Sumeskite paprikas ir gerai išmaišykite.
  2. Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Žieveles ir sultis supilkite į keptuvę. Suberkite druską, cukrų, juoduosius pipirus ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir ant labai nedidelės ugnies troškinkite 20–25 minutes. Atidenkite ir dar kaitinkinkite tol, kol išgaruos skystis.
  3. Sukrėskite masę į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į karštą vandenį ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 63
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Česnakai: 130.00 g (skiltelių)
Vanduo: 500.00 ml
Aliejus: 325.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 valg. š. (rūpios)
Actas: 3.00 valg. š. (30 proc.)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite sėklas ir supjaustykite skersai platesniais šiaudeliais.
  2. Nulupkite česnakų skilteles, jas supjaustykite griežinėliais. Iš likusių produktų puode užvirkite marinatą, pakaitinkite apie dvi minutes.
  3. Sumeskite paprikas, česnakus ir virkite dar penkias–šešias minutes.
  4. Greitai atvėsinkite, tarkime, mišinį perpildami į kitą puodą. Padėkite šaltai ir laikykite penkias dienas, du ar tris kartus per dieną pamaišykite.
  5. Tada vėl užvirinkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15–20 minučių.
  6. Mišrainę supilkite į sterilius indus, sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
Receptas: Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 50
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 2500.00 g
Paprikos: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 500.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 250.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 170.00 g (150-170 g)
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų.

2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.

Suskleisti
Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
Receptas: Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 133
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (lupti)
Svogūnai: 6.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Petražolės: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės saldžiosios)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Actas: 3.00 valg. š. (2–3 šaukštai 30% acto)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.

2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val. Galiausiai supilti actą, sudėti česnakus. Karštą mišrainę išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų