Puikus skonių derinys: kreminė bulvių ir kalafiorų sriuba su ožkų pieno sūriu

Rudenį į valgairaštį aktyviai sugrįžta bulvės, tačiau iš jų verta kepti ne tik kugelį ar virti cepelinus, bet ir naudoti kreminėms sriuboms. O kad sriuba būtų lengvesnė ir išraiškingesnė, pasitelkite įdomesnių kompanionų. Šioje sriuboje draugiją bulvėms palaiko kalafiorai, o derinį vainikuoja sūris.
Trinta bulvių sriuba su sūriu
Trinta bulvių sriuba su sūriu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 1 vidutinis kalafioras, nuplautas ir supjaustytas žiedynais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 susmulkinto svogūno;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • 2 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 3 šakelės čiobrelių;
  • 50 ml grietinėlės;
  • 8–10 briuselinių kopūstų galvučių, padalintų į lapelius (nebūtinai);
  • 120–150 g stambiai sutrupinto ožkų pieno sūrio.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Plokščią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir po žiupsnį druskos bei juodųjų pipirų, kepinkite pamaišydami, kol svogūnai taps perregimi. Sudėkite bulves ir 3/4 kalafiorų, supilkite sultinį ir įmeskite čiobrelių šakeles.

3. Virkite daržoves ant nedidelės ugnies apie 30 min., retkarčiais pamaišydami, kol jos suminkštės, tada išimkite čiobrelių šakeles.

4. Kol sriuba verda, likusius 1/4 kalafiorų bei briuselinių kopūstų lapelius paskleiskite kepimo formoje, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite 5–7 min., kol briuselinių kopūstų lapeliai suglebs, tada juos išimkite iš skardos, o kalafiorus pakepkite dar 7–10 min., kol taps auksiniai.

Vida Press nuotr./Keptas žiedinis kopūstas
Vida Press nuotr./Keptas žiedinis kopūstas

5. Visą puodo turinį elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Grąžinkite ant ugnies, supilkite grietinėlę ir užkaitinkite, paragaukite, ar netrūsta druskos ar pipirų.

6. Įpilkite sriubos į dubenėlius, į kiekvieną įberkite po šaukštą-kitą keptų kalafiorų žiedynėlių ir briuselinių kopūstų lapelių, paskaninkite ožkų pieno sūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos