Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Punšas ir karštas vynas: 5 receptai

Žiemos metu ant vaišių stalo atsiduria ir karštų gėrimų suaugusiems. Kaip juos ruošti? Kviečiame pasižvalgyti po mūsų receptų skrynią!
Karštas gėrimas
Karštas gėrimas / Fotolia nuotr.
Punšas
Receptas: Klasikinis punšas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Vynas: 750.00 ml (butelis baltojo sauso)
Romas: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 2.00 vnt. (2-3 - kvapieji)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis.
  2. Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius.

Plačiau skaitykite: Kuo skiriasi grogas nuo punšo?

Suskleisti
Apelsinų punšas
Receptas: Apelsinų punšas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 6.00 vnt. (šviežios sultys)
Stipri juodoji arbata 750.00 ml
Rudasis cukrus: 150.00 g
Rudasis romas 200.00 ml
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, sumeskite cinamonų lazdeles. Maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (neužvirinkite!).

2. Supilkite juodąją arbatą, romą ir dar šiek tiek pakaitinkite (neužvirkite!). Cinamonų lazdeles išgriebkite.

3. Tiekdama į kiekvieną puodelį su punšu įmeskite po skiltelę apelsino.

Suskleisti
Naminis imbierinis vynas
Receptas: Naminis imbierinis vynas
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Rudasis cukrus: 500.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio šaknis)
Vanduo: 2.00 l
Citrinos: 3.00 vnt. (geriausia būtų ekologiškos)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai jis pradės lydytis, pamažu, vis maišydami, supilkite vandenį.
  2. Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite gabalėliais.
  3. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka.
  4. Citrinas, imbierus pamaigykite, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių ir suberkite į verdantį vandenį su cukrumi. Įmeskite į puodą ir cinamono lazdelę.
  5. Retkarčiais pamaišydami virkite apie 20 minučių.
  6. Nukaitę palikite puodą su imbieriniu vynu kelioms valandoms atvėsti ir prisigerti skonio bei aromato.
  7. Paskui nukoškite supilkite į stiklo butelį ir pastatykite šaltai.
  8. Patiekite mažose taurelėse. Tinka pagardinti ir žolelių arbatai.
Suskleisti
Karštas vynas
Receptas: Klasikinis karštas vynas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 39
Receptas
Ingredientai
Vynas: 750.00 ml (butelis raudonojo sauso)
Vanduo: 1.00 st. (0,75 st.)
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Cinamonas: 10.00 g (lazdelė)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlių prismaigstytą citrinos žievelę ir užkaitinkite.
  2. Tada supilkite apelsinų sultis, vyną ir įmeskite gvazdikėlių prismaigstytą apelsino žievelę. Vyną dar kiek pakaitinkite, bet neužvirkite. Tiekite pašildytuose stikliniuose puodeliuose.

Plačiau skaitykite:  Kuo skiriasi grogas nuo punšo?

Suskleisti
Karštas vynas
Receptas: Karštas vynas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Vynas: 1.00 l (sausas raudonas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (arba lazdelė)
Anyžiai: žvaigždelės 4.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malti)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Medus: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š.)
Kaip gaminti

1. Puode užvirinkite pusę stiklinės vandens, suberkite prieskonius ir 2 minutes pavirkite. Palikite 10 min., kad pritrauktų.

2. Įmaišykite medų, supilkite vyną. Užkaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą nuo ugnies. Vyną nukoškite ir išpilstykite į stiklinius puodelius, įdėkite po apelsino griežinėlį.

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai