- Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis.
- Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius.
Plačiau skaitykite: Kuo skiriasi grogas nuo punšo?
1. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, sumeskite cinamonų lazdeles. Maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (neužvirinkite!).
2. Supilkite juodąją arbatą, romą ir dar šiek tiek pakaitinkite (neužvirkite!). Cinamonų lazdeles išgriebkite.
3. Tiekdama į kiekvieną puodelį su punšu įmeskite po skiltelę apelsino.
- Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai jis pradės lydytis, pamažu, vis maišydami, supilkite vandenį.
- Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite gabalėliais.
- Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka.
- Citrinas, imbierus pamaigykite, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių ir suberkite į verdantį vandenį su cukrumi. Įmeskite į puodą ir cinamono lazdelę.
- Retkarčiais pamaišydami virkite apie 20 minučių.
- Nukaitę palikite puodą su imbieriniu vynu kelioms valandoms atvėsti ir prisigerti skonio bei aromato.
- Paskui nukoškite supilkite į stiklo butelį ir pastatykite šaltai.
- Patiekite mažose taurelėse. Tinka pagardinti ir žolelių arbatai.
- Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlių prismaigstytą citrinos žievelę ir užkaitinkite.
- Tada supilkite apelsinų sultis, vyną ir įmeskite gvazdikėlių prismaigstytą apelsino žievelę. Vyną dar kiek pakaitinkite, bet neužvirkite. Tiekite pašildytuose stikliniuose puodeliuose.
Plačiau skaitykite: Kuo skiriasi grogas nuo punšo?
1. Puode užvirinkite pusę stiklinės vandens, suberkite prieskonius ir 2 minutes pavirkite. Palikite 10 min., kad pritrauktų.
2. Įmaišykite medų, supilkite vyną. Užkaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą nuo ugnies. Vyną nukoškite ir išpilstykite į stiklinius puodelius, įdėkite po apelsino griežinėlį.