Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Puode keptas aromatingas ir sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.
Puode keptas viščiukas su prieskoniais
Puode keptas viščiukas su prieskoniais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg svorio viščiukas (geriau kaimiškas);
  • 2 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto šviežio imbiero;
  • 2 citrinų nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys (geriau naudoti ekologiškas);
  • 3 labai smulkiai sukapotos skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. malto kumino;
  • 2 valg. šaukšt. maltos kalendros;
  • žiupsnis šafrano;
  • 2 valg. šaukšt. pieno;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • 2 lauro lapai;
  • 3 žvaigždanyžiai;
  • 4 kardamono ankštys;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. grietinės.
  • patiekimui – virtų basmati ryžių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Šafraną berkite į puodelį, užpilkite pienu ir palaikykite apie 10 min.

3. Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite imbierą, česnaką, kuminą, kalendrą, berkite citrinos žievelės tarkius, pilkite sultis, pieną su šafranu bei aliejų. Viską gerai išmaišykite, o tada šiuo mišiniu ištrinkite viščiuką (nepamirškite ir jo vidaus).

4. Dėkite viščiuką krūtinėle į viršų, į indą, kuris būtų tinkamas dėti į orkaitę ir turėtų dangtį. Šalia viščiuko į indą dėkite ir cinamono lazdelę, kardamono ankštis, žvaigždanyžius, suberkite druską ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų trečdalį viščiuko. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę.

5. Kepkite viščiuką uždarame inde valandą, o tada atidenkite ir kepkite dar 15–20 min., arba kol odelė apskrus.

6. Išimkite viščiuką iš puodo ir perdėkite į serviravimo indą. Kol viščiukas ilsisi ir mėsa atsipalaiduoja, paruoškite padažą. Tam perkoškite pusę puode susidariusio skysčio į nedidelį prikaistuvį, užkaiskite, dėkite grietinę, išmaišykite ir pavirkite apie 10 min., kol padažas kiek sutirštės.

7. Patiekite viščiuką su virtais basmati ryžiais, ant mėsos užpilkite padažo. Skanaus!

Vida Press nuotr./Puode keptas viščiukas su prieskoniais
Vida Press nuotr./Puode keptas viščiukas su prieskoniais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius