- Sausainius galite kepti iš trapios, biskvitinės, sluoksniuotos ir kitos rūšies tešlos.
- Daugybei šeimininkių įprasta didžiosioms metų šventėms kepti trapius sausainėlius, kuriems tešla minkoma iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinių, kepimo miltelių, prieskonių. Jie bus trapesni, jei įdėsite daugiau riebalų.
- Iškeptus sausainius būtinai papuoškite. Apliekite baltuoju glajumi (miltelinis cukrus išsukamas su standžiai plaktais kiaušinių baltymais) ar lydytu šokoladu, apibarstykite kokosų ar šokolado drožlėmis. Galite gražinti ir saldžiarūgštės uogienės lašeliais, konservuotų vaisių gabalėliais, kokteilių vyšnaitėmis, skaldytais įvairių rūšių riešutais, konditeriniais karoliukais. Jei turite, būtinai pasinaudokite konditeriniu švirkštu!
ĮVAIRIŲ SAUSAINIŲ RECEPTŲ GALITE RASTI ČIA.