Jums reikės:
- 200 g ryžių,
- 2 tirpių daržovių sultinio kubelių,
- raudonos saldžiosios paprikos,
- 200 g pupelių (gali būti ir įvairių pupelių mišinys),
- 60 g bet kokio fermentinio sūrio,
- pluoštelio svogūnėlių su laiškais.
Kaip gaminti:
1. Pupeles iš vakaro užmerkite, paskui išvirkite ir nusunkite. Jei norite, galite naudoti konservuotas (reikės 2 skardinių), tik patiekalo savikaina bus truputį didesnė.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
3. Dideliame apkepo inde sumaišykite nusunktas pupeles, kubeliais supjaustytą papriką, sausus ryžius, baltąsias svogūnėlių dalis. Sultinio kubelius ištirpinkite 400 ml verdančio vandens, supilkite į apkepo indą ir uždenkite (jei indas be dangčio, užklokite folijos lakštu).
4. Kepkite valandą, kol ryžiai sugers visą skystį. Paskui apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar palaikykite orkaitėje, kol jis pradės lydytis. Gatavą apkepą apibarstykite susmulkintais svogūnų laiškais.