Salotoms reikės:
- 1 skardinės „Bonduelle Inspiration“ bolivinės balandos,
- ~ 70 g moliūgų sėklų,
- 1/2 a. š. alyvuogių aliejus,
- 1/2 a. š. + 1/8 druskos (dviem dalimis),
- 1/4 a. š. rūkytos paprikos miltelių,
- 2 skardinės „Bonduelle Inspiration“ juodųjų pupelių,
- 1/2 raudonojo svogūno (70 g),
- 2 mangų,
- sauja špinatų lapų,
- 4 v. š pjaustytos kalendros,
- 2 avokadų.
Padažui reikės:
- 1/2 a. š. obuolių acto,
- 1 v. š. + 1 a. š. žaliosios citrinos sulčių,
- 1/4 a. š. druskos,
- 1/4 a. š. kmynų,
- 48 g alyvuogių aliejaus,
- saujos kalendros.
Gaminimas:
Į keptuvę sudėkite moliūgų sėklas, užpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir paprikos miltelių. Kelias minutes pakepkite, kol įgaus auksinį atspalvį. Iškepus palikite atvėsti.
Dideliame dubenyje sumaišykite bolivinę balandą, juodąsias pupeles, paruoštas moliūgų sėklas, supjaustytą mangą, špinatus, kalendrą, susmulkintą svogūną ir įdėkite druskos.
Padažui: į trintuvę supilkite obuolių actą, žaliosios citrinos sulčių, įdėkite druskos, kmynų, kalendros. Sutrinkite iki vientisos masės.
Prieš patiekiant salotas supilkite paruoštą padažą. Ant viršaus uždėkite supjaustytus avokado kubelius ir lengvai viską išmaišykite. Skanaus!