Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Purios gražuoliukės – mielinės portugališkos bandelės. Nesustosit valgyt!

Nors orai gerokai sušilo, pasitaiko ir dar pasitaikys ir vėsių, lietingų dienų. Tada pats metas minkyti tešlą ir kepti kvapnias mielines bandeles. Šįsyk jų receptas atkeliauja iš Portugalijos!
Mielinės bandelės
Mielinės bandelės / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 80 ml šilto pieno;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 valg. šaukšt. su kaupu cukraus;
  • 440 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 60 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 3 kiaušiniai, lengvai paplakti (ir dar vienas mažas kiaušinis viršui aptepti; arba galite pasilikti porą šaukštų kiaušinių plakinio);
  • 120 ml saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno;
  • sezamų sėklų, pabarstymui (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Į dubenėlį supilkite šiltą pieną, suberkite cukrų ir mieles, paplakite, o tada pridenkite ir leiskite ramiai pabūti 10 min. – mišinys turi suputoti.

2. Į didelį dubenį arba virtuvės kombaino indą (jei šis kombainas turim minkymo kablį) suberkite miltus, druską ir citrinos žievelę. Išmaišykite.

3. Dar viename dubenyje sumaišykite kiaušinius ir kondensuotą pieną, o tada čia supilkite suputojusių mielių mišinį, išmaišykite. Dabar šį skystąjį mišinį pilkite į dubenį su sausaisiais ingredientais, pradžioje maišykite, o kai viskas ims lipti tarpusavyje, imkite minkyti. Kombainu minkykite 3–4 min., o rankomis – dvigubai tiek. Tešla turi būti gana minkšta, elastinga ir vos lipni. Išminkytą tešlą suvoliokite į rutulį, dėkite į dubenį, pridenkite ir valandai dėkite į šiltą vietą, kad pakiltų – tešlos tūris turi maždaug padvigubėti.

4. Pakilusią tešlą perminkykite ant lygaus paviršiaus, tada suvoliokite iš jos storą „gyvatę“, o tada šią supjaustykite į 12-a lygių dalių. Dabar iš kiekvienos dalies suvoliokite dailų rutuliuką, o kitas variantas – suvolioti ant lygaus paviršiaus neilgą virvelę, o tada šią surišti lyg mazgelį.

5. Vidutinio dydžio stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o tada sudėliokite suformuotas bandeles, pvz., 3x4.

6. Pridenkite kepimo formą su bandelėmis rankšluostėliu ir dėkite į šiltą vietą, kad dar 20 min. pakiltų.

7. Kol bandelės kyla, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

8. Nudenkite pakilusias bandeles, švelniai jas aptepkite kiaušinio plakiniu, o tada, jei naudojate, pabarstykite sezamo sėklomis.

9. Dėkite kepimo formą į įkaitusią orkaitę ir kepkite bandeles 20–25 min. – jos turi išsipūsti, o viršus parusti. Leiskite kiek atvėsti, o tada ragaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas