„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Purūs ir gardūs Karinos moliūgų blynai

Moliūgai yra didžiulis rudens gėris, iš kurio gali gimti daugybė gardžių patiekalų. Tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina dalinasi puikių moliūginių blynų receptu – kviečiame išmėginti!
„Paprasta gaminti namuose“. Karinos moliūgų blynai
„Paprasta gaminti namuose“. Karinos moliūgų blynai / Asmeninio arch. nuotr.

Blynams reikės: ⠀

  • 700g moliūgo (jau išskaptuotos masės),
  • 3 kiaušinių,
  • 200ml kefyro,
  • 50ml aliejaus,
  • 500g miltų,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • 1/2 šaukštelio sodos arba kepimo miltelių. ⠀

Gaminame:

Į trintuvą dedame moliūgą, cukrų, druską, pilame aliejų ir kefyrą, įmušame kiaušinius. Sutriname iki vientisos masės.

Miltus maišome su soda. Beriame į moliūgo masę ir gerai išmaišome.

Keptuvę kaitiname iki vidutinio kaitrumo ir lėtai kepame blynus ant sausos keptuvės. Jeigu bijote, kad priskrus, galima pirmajai blynų partijai keptuvę plonai ištepti aliejumi. Svarbu įsitikinti, kad keptuvė ne per karšta ir sausoje iškepsite kuo puikiausius blynus. ⠀

Labai gardu tiek su saldžiais pagardais, tiek su grietine, lašiša ar kitu sūriu pagardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs