Purūs ir gardūs keksiukai su šokolado lašeliais: 3 svarbūs patarimai ir receptas

Keksiukai – prieš keliolika metų Lietuvoje išpopuliarėjęs skanėstas, užkariavęs ir kavinių vitrinas, taip ir nenusileidęs nuo pjedestalo. Juos ypač mėgsta vaikai, tad tai gali būti puikus jų savaitgalio palepinimas. Keksiukų receptų yra daugybė, bet klasika lieka klasika – teisingai iškeptiems keksiukams su šokolado lašeliais mažai kas prilygsta.
Keksiukai su šokolado lašeliais
Keksiukai su šokolado lašeliais / Vida Press nuotr.

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog keksiukus iškepti itin paprasta sumaišome, sukrečiam tešlą, kepam, valgom. Tačiau jei kada iškepėt kietus keksiukus ar pradžioje jie iškilo, vėliau bejėgiškai subliūško, puikiai žinot, kad kažką darėt ne taip.

Tad prieš pereinant prie recepto – keli svarbūs patarimai, kurie galioja kepant bet kokius keksiukus, ne tik šiuos.

Patarimas Nr. 1: Sviestas ar aliejus? Jei daug kepate, puikiai žinote, kad jei kepinyje kaip riebalai dalyvauja aliejus, galutinis rezultatas bus drėgnesnis, minkštesnis. Taip yra dėl to, kad kambario temperatūroje aliejus nekietėja. Kepiniai su sviestu būna kiek standesni, ne tokie purūs, nes skanėstui atvėsus, jo sudėtyje esantis sviestas sukietėja. Kita vertus, kepiniai su sviestu dažniausiai yra skanesni... Tad ką naudoti keksiukams? Geras variantas – dėti pusę kiekio aliejaus, pusę sviesto. Vienas ingredientas ir bus dėl minkštumo, o kitas – dėl skonio.

Patarimas Nr. 2: Maišom, bet nepermaišom! Keksiukų tešla maišoma pagal klasikinę formulę – atskirai sumaišomi šlapieji ingredientai, atskirai – sausieji, tada vienas ir kitas mišinys sujungiami. Štai čia nepatyrę kepėjai daro klaidą – maišo tešlą greitai, įnirtingai, o tai lemia, kad keksiukai išeina kieti. Keksiukų tešlos jokiu būdu negalima permaišyti – dirbti reikia lengvais, apvaliais judesiais, vis užkabinant mišinio nuo dugno.

Vida Press nuotr./Keksiukai su šokolado lašeliais
Vida Press nuotr./Keksiukai su šokolado lašeliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų