„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Purūs ir kvapnūs obuoliniai blynai: versijos visavalgiams ir veganams

Nors žiemą obuolių taip pat netrūksta, būtent rudenį virtuvėse kvepia obuolių pyragais, šiais vaisiais skanintais blynais, obuoliene... O valgyti šiuos skanėstus tuomet labiausiai ir norisi. Kviečiame išbandyti blynus, kurie yra dvigubai obuoliniai – obuolių dedama į tešlą, o ir paskaninti juos galima taip pat obuoliais. Viename recepte – dvi variacijos, kad tiktų ir visavalgiams, ir augalinės mitybos propaguotojams.
Blyneliai su obuoliais
Blyneliai su obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g miltų, paprastų kvietinių arba speltos miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelis maltų gvazdikėlių (nebūtina);
  • žiupsnelis malto kardamono (nebūtina);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 320 ml paprasto arba augalinio pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
  • 2 kiaušiniai (arba 3 valg. šaukšt. maltų linų sėmenų, išbrinkintų dvigubame kiekyje vandens);
  • 1 didelis obuolys, nuluptas, be sėklų, supjaustytas mažais kubeliais;
  • aliejaus, kepimui.

cinamoninių obuolių pagardui (galite neruošti, o skaninti mėgstama uogiene):

  • 2 obuoliai, nulupti, be sėklų, supjaustyti griežinėliais;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus.

Gaminimas:

1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir prieskonius.

2. Kitame dubenyje sumaišykite visus šlapiuosius ingredientus, pieną (kad ir kokį naudotumėte), kiaušinius arba brinkintus maltus linų sėmenis, vanilės ekstraktą arba pastą.

3. Supilkite šlapiąjį mišinį į sausuosius ir atsargiai, vis užgriebdami nuo dugno, išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų. Galiausiai įmaišykite ir obuolių kubelius. Leiskite tešlai 10 min. „pailsėti“.

4. Tuo metu nedideliame prikaistuvyje patroškinkite obuolių pagardą. Reikia, kad obuoliai kiek suminkštėtų, pakviptų, tačiau tikrai nesuvirtų.

5. Įkaitinkite iki vidutinės kaitros keptuvę su trupučiu aliejaus, o tada dėkite po šaukštą tešlos formuodami blynelius. Kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol išsipūs ir taps gražiai auksiniai.

6. Tiekite dar karštus su paruoštais patroškintais obuoliais ar mėgstama uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“