Purūs varškėčiai – skaniausi su uogiene ir grietine

„Tai vaikystę primenantis patiekalas. Kas mėgsta saldžiai, varškėčius gali valgyti ne tik su grietine, bet ir su uogiene“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Purūs varškėčiai
Purūs varškėčiai / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

500 g varškės,

1/2 stiklinės miltų,

kiaušinio,

3 šaukštų cukraus (galima ir mažiau),

šaukšto sviesto,

4 šaukštų grietinės,

žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:

1. Varškę gerai sutrinkite, kad neliktų stambių grūdelių.

2. Į ją suberkite miltus, cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir masę labai gerai išminkykite.

3. Iš tešlos lipdykite apskritus nedidelius centimetro storio paplotėlius.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sudėkite varškėčius kepti.

5. Kepkite ant vidutinės ugnies po 2–3 minutes iš abiejų pusių.

6. Varškėčius tiekite karštus, gardinkite grietine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai