Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Purūs varškėčiai – skaniausi su uogiene ir grietine

„Tai vaikystę primenantis patiekalas. Kas mėgsta saldžiai, varškėčius gali valgyti ne tik su grietine, bet ir su uogiene“, – rašo maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Purūs varškėčiai
Purūs varškėčiai / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

500 g varškės,

1/2 stiklinės miltų,

kiaušinio,

3 šaukštų cukraus (galima ir mažiau),

šaukšto sviesto,

4 šaukštų grietinės,

žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:

1. Varškę gerai sutrinkite, kad neliktų stambių grūdelių.

2. Į ją suberkite miltus, cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir masę labai gerai išminkykite.

3. Iš tešlos lipdykite apskritus nedidelius centimetro storio paplotėlius.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sudėkite varškėčius kepti.

5. Kepkite ant vidutinės ugnies po 2–3 minutes iš abiejų pusių.

6. Varškėčius tiekite karštus, gardinkite grietine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos