Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Purūs vieno kąsnio šokoladiniai-jogurtiniai pyragėliai

Kartais nesinori nei didelio torto, nei pyrago gabalo, viskas, ko reikia – įsimesti į burną mažutį, minkštą gardėsį ir užgerti jį gurkšniu kavos ar arbatos. Siūlome minkštų ir purių švelniai šokoladinių pyragėlių receptą, jie tokio mažo saldėsio poreikį kaip tik ir patenkins. Idealu, jei juos kepsite mažų keksiukų formelėse.
Maži šokoladiniai keksiukai
Maži šokoladiniai keksiukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado (tinka konditerinis ar paprastas, su ne mažiau, kaip 60 proc. kakavos);
  • 125 ml švelnaus skonio ir aromato aliejaus;
  • 125 ml natūralaus, riebaus jogurto;
  • 180 g cukraus;
  • 3 dideli kambario temperatūros kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 200 g miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Mažųjų keksiukų formą išklokite specialiais popieriniais „sijonėliais“ arba patepkite riebalais.

2. Šokoladą sulaužykite į didelį karščio nebijantį dubenį, dėkite jį virš verdančio vandens puodo (taip, kad dugnas nesiektų vandens) ir išlydykite, supilkite pusę aliejaus kiekio ir išmaišykite bei nukelkite nuo puodo.

3. Kitame dubenyje sumaišykite likusį aliejų, jogurtą, kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.

4. Trečiame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Šių sausųjų ingredientų viduryje padarykite duobutę ir supilkite jogurto-kiaušinių mišinį, kelis kartus švelniai pamaišykite, tada supilkite šokolado-aliejaus masę. Išmaišykite, kol masė bus vientisa, tačiau stenkitės nepermaišyti.

5. Gautą masę dėliokite į paruoštą formą, užpildydami apie 2/3 kiekvieno įdubimo. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., arba kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Išimkite iš orkaitės, leiskite kelias minutes pabūti formelėse, o tada baikite vėsinti ant grotelių. Jei norite gražesnio vaizdo ir daugiau skonio, keksiukus galite papuošti plaktos grietinėlės kepurėmis ir šviežiomis uogomis, tačiau tai nebūtina – jie skanūs ir be nieko.

Laikykite kambario temperatūroje, keksiukai išliks skanūs iki 4 dienų.

Vida Press nuotr./Maži šokoladiniai keksiukai
Vida Press nuotr./Maži šokoladiniai keksiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos