„Kas būna, kai persižiūri serialo „The Crown“? Nori jaustis karaliene ir kiekvieną dieną gerti popiečio arbatėlę su „scones“ – trapiomis britiškomis bandelėmis. Ne, juokauju, po šito serialo karaliene jaustis nenoriu, bet „scones“ bandelės tikrai sudomino“, – teigia G.Žutautaitė.
Tradicinės angliškos pusryčių bandelės „scones“ – trapios, purios, lengvai pagaminamos. Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorės teigimu, ruošdami šias bandeles neužtruksite ilgiau negu pusvalandį.
„O svarbiausia, kad „scones“ tinkamos ir popietinei arbatėlei, ir Velykų stalui. Svarbu tik turėti kokybiško ir labai šalto sviesto, užtikrinančio trapią, bet kartu – purią tekstūrą. Aš tokiems atvejams jau daugelį metų renkuosi „DVARO“. Patikrinta kokybė“, – pabrėžė G.Žutautaitė.
Britiškos pusryčių bandelės „scones“ pagal Gabrielę
Ingredientai:
- 150 g baltų kvietinių miltų
- 40 g labai šalto „DVARO“ sviesto
- 30 g cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
- 60–80 ml pieno
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 180°C, režimas – „viršus ir apačia“.
- Nedideliame dubenėlyje išplakame kiaušinį.
- Į didelį dubenį susijojame miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską.
- Gabalėliais supjaustome sviestą ir sudedame į dubenį su miltais.
- Trupiname sviestą tarp pirštų, kol tekstūra primins smėlį.
- Padarome nedidelę duobutę ir į ją įpilame pusę (!) kiaušinio plakinio.
- Lengvai išmaišome. Tuomet palengva pilame pieną, nuolat lengvai maišydami, kol tešla sulips. Priklausomai nuo miltų drėgmės sugėrimo gali prireikti skirtingo kiekio pieno, tad nesupilame viso iškart. Tešla turi sulipti, bet nebūti pernelyg šlapia.
- Tešlą išverčiame ant miltuoto stalviršio, lengvai prakočiojame kočėlu arba rankomis iki 2 cm storio tešlos. Išspaudžiame nedidelius apvalius apskritimus, jų viršų aptepame likusiu kiaušinio plakiniu ir kepame 20–22 min. arba tol, kol gražiai paruduos.
- Leidžiame atvėsti ir juos skeliame pusiau ties viduriu. Tepame sviestu ir džemu. Skanaujame su juoda arbata.
Skanaus!