Prancūziškas omletas
Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 20 ml vandens,
- žiupsnelio druskos,
- 20 g sviesto.
Kaip gaminti:
- Kiaušinius suplakite su vandeniu ir druska.
- Įkaitinkite keptuvę ir išlydykite joje sviestą.
- Kiaušinių plakinį supilkite į keptuvę ir maišykite šakute 120 apsisukimų per minutę greičiu (liaudiškai tariant, maišykite labai greitai).
- Kai kiaušiniai bus beveik koaguliavę, susukite ritinėlį ir, dešine ranka paėmę keptuvės rankeną, išverskite omletą į lėkštę.
Prancūziškas omletas, įdarytas grybais
Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 20 ml vandens,
- žiupsnelio druskos,
- 20 g sviesto,
- 100 g pievagrybių,
- 5 g laiškinio česnako (nebūtina),
- druskos ir juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
- L. Čeprackas įspėja! Pievagrybių neplaukite. Geriau nulupkite grybų kepurėlių odelę, o kotelius išpjaukite.
- Pievagrybius supjaustykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu apie 2–3 min. ant kaitrios liepsnos, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Kiaušinius suplakite su vandeniu ir druska.
- Įkaitinkite keptuvę, išlydykite joje sviestą.
- Kiaušinių plakinį supilkite į keptuvę ir maišykite jį šakute 120 apsisukimų per minutę greičiu (liaudiškai tariant, maišykite labai greitai).
- Kai kiaušiniai bus beveik koaguliavę, suberkite ant viršaus grybus, pabarstykite laiškinio česnako. Tada susukite ritinėlį ir, dešine ranka paėmę keptuvės rankeną, išverskite omletą į lėkštę.
Išsamiau apie prancūzišką omletą L. Čeprackas kalba mūsų pateiktoje vaizdo medžiagoje!