Nesudėtingu granolos, kurią itin tinka patiekti su vaisiais (beje, vakarienei itin tinka bananai ir kiviai, kurie netgi padės lengviau užmigti), receptu pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo "Iki" maisto gaminimo ekspertai.
Granola su migdolais ir sezamais, deranti su įvairiaisi vaisiais
Ingredientai:
- 500 g avižinių dribsnių (neskaldytų);
- 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų;
- 100 g migdolų;
- 1 arbat. šaukšt. švelnaus skonio aliejaus;
- 100 ml medaus;
- 50 ml klevų sirupo;
- žiupsnis druskos;
- sauja džiovintų vaisių ir uogų: razinų, spanguolių, džiovintų vyšnių, datulių, abrikosų.
patiekti:
- graikiško jogurto;
- kivių, bananų, kitų jūsų mėgstamų vaisių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C laipsnių temperatūros.
2. Nedideliame prikaistuvyje šiek tiek pašildykite aliejų, tuomet supilkite medų, klevų sirupą ir kelias minutes pakaitinkite.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus ir sezamo sėklas, įberkite truputį druskos. Užpilkite šiuos sausuosius ingredientus pašildytu medaus ir klevų sirupo mišiniu, viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių, kol įgaus auksinės spalvos ir traškesio. Kepimo metu porą–trejetą kartų visą mišinį gerai permaišykite, kad tolygiai keptų.
4. Skardą ištraukite iš orkaitės, leiskite granolai atvėsti ir kiek pasmulkinkite, jei kiek sukibo.
5. Granolą sumaišykite su pasirinktais džiovintais vaisiais.
4. Tiekite granolą su graikišku jogurtu ir supjaustytais pasirinktų vaisių griežinėliais.