Ingredientai:
- 190 g avižų miltų;
- 170 g kokosų aliejaus, skysto;
- 1 arbat. šaukšt. sodos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 2 kiaušiniai, paplakti;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 150 g smulkaus rudojo cukraus;
- 120 g migdolų riešutų sviesto;
- 250 avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
- 1 didelis obuolys, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
- 1 saujelė razinų, nuplautų ir nusausintų.
Gaminimas:
1. Viename dubenyje sumaišykite avižų miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius.
2. Kitame dubenyje išsukite migdolų riešutų sviestą, kokosų aliejų, cukrų ir vanilės ekstraktą. Supilkite paplaktus kiaušinius, išmaišykite.
3. Į skystąjį mišinį įmaišykite sausąjį miltų mišinį, pamaišykite tik kad neliktų sausų ingredientų, tada suberkite avižinius dribsnius, razinas ir obuolius, išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
4. Tešla bus gana lipni, neišsigąskite, taip ir turi būti. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sutvirtėtų.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (arba 160°C, jei su ventiliatoriumi) laipsnių temperatūros. Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Išmkite iš šaldutuvo tešlą ir formuokite iš jos maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dėlkiokite juos skardose palikdami gana nemažus tarpus. Kai visus sudėliosite, galite šiek tiek paploti viršų, bet pernelyg neploninkite.
7. Dėkite skardas į orkaitę ir kepkite sausainius 9-12 min., kol švelniai gelstelės. Išėmę iš orkaitės leiskite kelias minutes pabūti kambario temperatūroje, o tada išdėliokite ant aušinimo grotelių ir leiskite galutinai atvėsti.