„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pusryčiams – gardus kokteilis su uogomis, kuriam sotumo suteiks 2 ingredientai

Lengvesnio maisto poreikis pavasarį diktuoja ir naujas pusryčių madas – ne vienas rytą pradedame tirštaisiais kokteiliais stiklinėse ar dubenėliuose. Ką jau kalbėti, kad tokiu būdu galima skaniai sunaudoti šaldiklyje užsilikusias uogų atsargas. Siūlome puikų receptą, o kad kokteilis dar ir suteiktų sotumo, papildykie jį trupučiu avižinių dribsnių ir riešutų sviesto.
Kokteilis su uogomis
Kokteilis su uogomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 didelėms porcijoms):

  • 500 ml paprasto arba augalinio pieno (labai tinka avižų ar migdolų);
  • 1 didelis, gerai sunokęs bananas;
  • 2 minkštos datulės, be kauliukų;
  • 2 valg. šaukšt. glotnaus riešutų sviesto (galima dėti ir kitų riešutų ar jų mišinio);
  • 1 valg. šaukšt. avižinių dribsnių;
  • 4–5 valg. šaukšt. mėgstamų šaldytų uogų.

Gaminimas:

1. Sudėkite ir supilkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ar kokteilinę ir išplakite, kol gausite glotnų, vientisą gėrimą. Jei jūsų skoniui jis kiek per tirštas, galite pilti daugiau pieno.

2. Gerkite iškart arba laikykite supylę į stiklinį indą šaldytuve 1 parą. Prieš gerdami, darsyk gerai išmaišykite.

Vida Press nuotr./Kokteilis su uogomis
Vida Press nuotr./Kokteilis su uogomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs