Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pusryčiams – omletukai keksiukų formoje. Stebėsitės, kodėl jų neišbandėt anksčiau

Pusryčius, ypač, kai į juos pretenduoja didesnė šeima ar būrelis draugų, smagu paruošti vienu ypu. Kepant ką nors keptuvėje galite užtrukti, bet visai kitas reikalas, jei įdarbinsite orkaitę. Kviečiame išbandyti patiekalą, kuriam prireiks keksiukų formos. Taip, perskaitėte teisingai – į mažas duobutes pilsim kiaušinių plakinį, kepsim ir ragausim!
Omletukai keksiukų formoje
Omletukai keksiukų formoje / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • sauja mažų pomidoriukų;
  • 200 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • 6 dideli kiaušiniai;
  • šlakelis pieno;
  • žiupsnis drsukos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šviežių bazilikų lapelių, supjaustytų (patiekimui).

papildomai galima įberti:

  • kumpio gabaliukų;
  • trumpai apvirtų smidrų gabaliukų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formos duobutes ištepkite aliejumi ar sviestu.

2. Į kiekvieną duobutę dėkite po pomidoriuką ar porą, berkite kelis fetos gabaliukus (taip pat dėkite ir kitus priedus, jei juos naudojate).

3. Dubenyje paplakite kiaušinius su pienu, įberkite druskos ir pipirų. Šį plakinį samteliu pilstykite į keksiukų formos duobutes, o tada iškart dėkite į orkaitę.

4. Kepkite apie 15-20 min., kol kiek išsipūs, o viršus pagels. Ištraukite iš orkaitės, leiskite kokią minutę pravėsti, o tada tiekite pabarstę smulkintais bazilikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius