Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pusryčių buritai su kiaušiniene: greita, bet labai skanu!

Tortilijų suktinukai arba buritai yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar priešpiečiams. Jie lengvai pritaikomi prie įvairių skonių ir mitybos poreikių, gali būti pagaminti su įvairiais ingredientais, tokiais kaip mėsa, kiaušiniai, sūris, šviežios ar konservuotos daržovės.
Tortilijos
Tortilijos / Pranešimo aut. nuotr.

Recepte, kurį šį kartą pranešime žiniasklaidai siūlo prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologai, naudojami kiaušiniai, bet puikiai tiks ir virta vištiena, kepta malta mėsa, virtas kalakutienos kumpis, įvairios šviežios daržovės – paprikos, pomidorai, špinatai, konservuotos pupelės, kukurūzai, žirneliai, ryžiai. Kad būtų dar skaniau, galite patepti tortilijas humusu.

Ingredientai

  • 4 didelės tortilijos
  • 5 kiaušiniai
  • 1/3 puodelio varškės
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 cukinija
  • švieži svogūnų laiškai
  • druska, pipirai
  • mėgstamas sūris (čederis, mocarela ar kitas).

Kaip gaminti?

  1. Dubenyje suplakite kiaušinius, įmaišykite varškę, pagardinkite druska ir pipirais. Papriką ir cukiniją supjaustykite kubeliais.
  2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite raudonąją papriką ir pakepinkite apie minutę. Sudėkite cukinijas ir kepkite, kol suminkštės.
  3. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir į keptuvę supilkite kiaušinius bei suberkite smulkintus svogūnų laiškus. Kepkite, kol kiaušinienė bus paruošta.
  4. Ant kiekvienos tortilijos vidurio uždėkite po 2 plonus sūrio griežinėlius, kiaušinių masę ir susukite buritus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas