Ingredientai (12 kvadratėlių):ų
- 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus (galite keisti medumi);
- 100 ml kokosų aliejaus (galite naudoti ir lydytą ghee sviestą);
- 200 g neskaldytų avižinių dribsnių;
- 100 g viso grūdo kvietinių miltų;
- 30 g smulkintų migdolių (plokštelių ar lazdelių – ko rasite spintelėje ar nesunkiai nusipirksite parduotuvėje);
- didelis žiupsnis cinamono;
- mažas žiupsnelis malto muskato riešuto;
- mažas žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
- 0,25 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos.
įdarui:
- 150 džiovintų (bet ne pernelyg sausų) datulių;
- šiek tiek šilto vandens;
- 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos apelsino žievelės (geriau naudokite ekologišką).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Nedidelę kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (reikia, kad jis dengtų ir kraštus).
2. Pirmiausiai pasigaminkite įdarą. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite supjaustytas datules be kauliukų, suberkite apelsino žievelę, įpilkite apie 50 ml vandnens. Leiskite pavirti ant silpnos ugnies apie 10 min., kol nebeliks skysčio, o datulės suminkštės. Atidėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų (arba išlydytą medų) ir aliejų (ar sviestą). Suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolus, prieskonius, kepimo miltelius, druską, labai gerai (geriausia ranka) išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų, o masė primins rupius drėgnus trupinius.
4. Pusę gautos avižinės masės dėkite į paruoštą kepimo skardą, tolygiai paskirstykite per visą dugną ir suspauskite. Ant viršaus dėliokite datulių įdarą, jį irgi tolygiai paskirstykite, o galiausiai užbaikite su likusia avižinių dribsnių mase – ji turi uždengti datulių įdarą.
5. Kepkite apie 20–25 min., kol viršus ir pakraštėliai gražiai parus. Leiskite atvėsti, o tada supjaustykite kvardatėliais ir jau galėsite išimti iš skardos.
Šaldytuve šie kvadratėliai puikiai išsilaikys apie savaitę. Geriausia laikyti juos suvyniotus į sviestinį popierių ar sudėjus į sandarų indą, kad nesugertų kvapų ir neišsausėtų.