Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė 15min skaitytojus supažindina su naujausia savo atrasta svarbiausio dienos valgymo idėja. Šįkart pusryčiams – grietinėlėje kepti kiaušiniai.
„Tai – kažkas tarp standartinio kepto kiaušinio svieste ar aliejuje (tradicinis angliškas „sunny side up“) ir be lukšto virto kiaušinio (tradicinis angliškas „poached egg“). Patiekalo paslaptis – netikėti ingredientai ir jų skonių „ suskambėjimas“.
Riebi grietinėlė keptuvėje atsiskiria ir tampa dviem dalykais: riebalu ir vandens garais. Sviestu keptuvėje virtusi grietinėlė kiaušinį karamelizuoja iš apačios, o išsiskiriantys vandens garai iškepa kiaušinio baltymą iki nerealaus purumo“, – vaizdingai pasakoja G.Žutautaitė.
Pasak tinklaraštininkės, smagiausia dalis – tai, kad tokiems pusryčiams pakanka dviejų ingredientų: „Kiaušinių ir grietinėlės. Svarbiausia, kad grietinėlė būtų riebi, daugiau nei 30 proc., ir kokybiška. Aš tokiais atvejais visada renkuosi „DVARO“ pieno produktus.“
Grietinėlėje kepti kiaušiniai
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 450 ml „DVARO“ grietinėlės (35 proc. riebumo)
- žiupsnelis druskos, pipirų ir žalumynų
Gaminimas:
Į keptuvę įpilame tiek grietinėlės, kad ji lengvai padengtų keptuvės dugną. Įmušame kiaušinius, įjungiame kaitrą. Kepame atidengtoje keptuvėje tol, kol baltymai sustingsta, apie 6–8 min. Nuimame nuo kaitros, kai baltymai jau beveik iškepę. Nuėmę nuo kaitros, uždengiame keptuvę dangčiu ir paliekame dar 1–2 min. Pabaigai pabarstome druska, pipirais ir žalumynais. Užkąsti galime su skrudintos duonos riekele.
Skanaus!