Pusryčių malonumui: sumuštinis su žirnių ir avokadų užtepėle

Sumuštiniai – itin dažnas pusryčių maistas. Neretai manome, kad šis pasirinkimas – ne pats sveikiausias, tačiau – toli gražu. Viskas priklauso nuo mūsų pasirinkimų. Jei šiam sumuštiniui naudosite tamsią ruginę ar sėklų duoną, užtepsite pasigamintą užtepėlę, pavalgysite ir skaniai, ir sveikai.
Sumuštinis
Sumuštinis / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 240 g konservuotų žirnelių;
  • 1 avokadas;
  • 1 svogūnas;
  • 10 g svogūnų;
  • 5 g šviežių krapų;
  • 2 valg.š. graikiškas jogurtas;
  • 1 šaukštelis garstyčių;
  • 1 žiupsnelis cukraus, druskos, pipirų.

Paruošimas:

Nuplaukite žirnelius, suberkite juos į indą ir sutrinkite. Išimkite prinokusio avokado kauliuką, odelę nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į indą kartu su žirniais.

Susmulkinkite svogūną (galite rinktis saldesnį), laiškinius svogūnus ir krapus. Suberkite juos prie kitų ingredientų.

Į ruošiamą masę įpilkite jogurto ir švelnesnių garstyčių. Jei norite išraiškingesnio skonio, rinkitės garstyčias su sėklomis. Įberkite žiupsnelį cukraus, druskos ir pipirų. Viską išmaišykite.

Šią masę užtepkite ant duonos, o jei patinka sluoksniuokite – duoną, masę ir vėl duoną. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis