Ingredientai:
- 200 g manų kruopų;
- 1 stiklinė kefyro;
- 1 kiaušinis;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 obuoliai, sutarkuoti burokine tarka;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 žiupsnelis cinamono;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Manų kruopas suberkite į dubenį, užpilkite kefyru ir 20 minučių brinkinkite.
2. Į išbrinkusią manų masę įmuškite kiaušinį, berkite cukrų, obuolių tarkius, tuomet suberkite ir cinamoną, druską bei miltus. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite ir kepimo miltelių, tačiau galima apsieiti ir be jų.
3. Dėkite po šaukštą pagamintos masės į keptuvę su trupučiu aliejaus, kepkite, kol iš abiejų pusių gražiai paskrus.