Pusryčius gaminkit iš vakaro: keksiukai, skoniu primenantys blynus

Darbo dienų rytais kepti blynus gali tik vyturiai, nes reikia užmaišyti tešlą, o tada patrypčioti prie keptuvės. Tačiau jei norite valgyti kai ką panašaus, iš vakaro galite išsikepti keksiukų, kurie gerokai primins blynus, tik bus purūs. Žinoma, galima dalį jų valgyti ir šiltų, ką tik iškeptų, nes atsilaikyti ir išlaukti iki ryto nelengva.
Keksiukai su šilauogėmis
Keksiukai su šilauogėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 stiklinės miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2,5 stiklinės raugintų pasukų;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 4 valg. šaukšt. ištirpinto sviesto;
  • sauja šilauogių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Keksiukų formos duobutes ištepkite tirpintu sviestu ar aliejumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Atidėkite.

3. Kitame dubenyje paplakant sumaišykite pasukas, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Tuomet gautą skystį supilkite į sausuosius ingredientus ir švelniai viską sumaišykite. Galiausiai supilkite tirpintą sviestą. Jei tešla atrodo sunkoka, galite įpilti dar šiek tiek pasukų.

4. Pilkite po truputį tešlos į kepimo formos duobutes, užpildydami apie 3/4 tūrio. Į kiekvieną įberkite po kelias šilauoges.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. arba kol viršus bus auksinis. Ištraukite iš orkaitės, leiskite porą minučių ramiai pabūti, o tada atsargiai išimkite. Šiltus ar jau atvėsusius skanu valgyti su klevų sirupu ar kitais mėgstamais priedais. Atidėtus kito ryto pusryčiams laikykite uždarame inde šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai