Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rafinuotam skoniui: sūrio pyragas-kamuoliukai

Atrodo, visi žinome, kas per desertas yra sūrio pyragas, taip pat ir tai, kad jo interpretacijų daugybė. Tiesa, dažniausiai varijuojama skirtingais papildomais ingredientais, o forma išlieka klasikinė. Tik ne šįkart! Išmėginkite sūrio pyrago-kamuoliukų receptą, kurį pristato kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas.
Sūrio pyragas-kamuoliukai
Sūrio pyragas-kamuoliukai / Organizatorių nuotr.

Šie rafinuoto skonio ir išvaizdos kamuoliukai buvo patiekti per neseniai vykusią degustaciją, kurioje derintos skirtingos craft alaus rūšys ir užkandžiai. Vienas iš jos dalyvių, alaus someljė Vidmantas Čičelis tikino, jog jie idealiai tinka su „Vilkmergės“ naujiena – juodųjų serbentų stautu. Kviečiame išbandyti – su alumi ar be jo, jūsų pasirinkimas!

Sūrio pyragas-kamuoliukai

Ingredientai:

  • 70 g gorgoncolos sūrio;
  • 250 g tepamo sūrio „Philadelphia“;
  • 50 g minkšto sviesto;
  • 1 šaukšto džiovintų juodųjų serbentų;
  • 1 nubrauktas šaukštas medaus;
  • juodos ruginės duonos trupinių apvoliojimui;
  • spragsinčios karamelės apvoliojimui (nebūtina).

Gaminimas:

1. „Philadelphia“ sūrį palikite ant sietelio 2–3 val., kad nuvarvėtų.

2. Sumaišykite abiejų rūšių sūrius, sviestą ir medų, suberkite džiovintus juoduosius serbentus. Masę palikite šaldytuve porai valandų.

3. Išimkite atšalusią masę iš šaldytuvo, suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos trupiniuose bei karamelėje.

Organizatorių nuotr./Sūrio pyragas-kamuoliukai
Organizatorių nuotr./Sūrio pyragas-kamuoliukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai