Šie rafinuoto skonio ir išvaizdos kamuoliukai buvo patiekti per neseniai vykusią degustaciją, kurioje derintos skirtingos craft alaus rūšys ir užkandžiai. Vienas iš jos dalyvių, alaus someljė Vidmantas Čičelis tikino, jog jie idealiai tinka su „Vilkmergės“ naujiena – juodųjų serbentų stautu. Kviečiame išbandyti – su alumi ar be jo, jūsų pasirinkimas!
Sūrio pyragas-kamuoliukai
Ingredientai:
- 70 g gorgoncolos sūrio;
- 250 g tepamo sūrio „Philadelphia“;
- 50 g minkšto sviesto;
- 1 šaukšto džiovintų juodųjų serbentų;
- 1 nubrauktas šaukštas medaus;
- juodos ruginės duonos trupinių apvoliojimui;
- spragsinčios karamelės apvoliojimui (nebūtina).
Gaminimas:
1. „Philadelphia“ sūrį palikite ant sietelio 2–3 val., kad nuvarvėtų.
2. Sumaišykite abiejų rūšių sūrius, sviestą ir medų, suberkite džiovintus juoduosius serbentus. Masę palikite šaldytuve porai valandų.
3. Išimkite atšalusią masę iš šaldytuvo, suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos trupiniuose bei karamelėje.