„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rasai skaniau už mėsą: gardžiai apskrudę kopūstų ir svogūnų blyneliai

Ką daryti, jei šaldytuvas pustuštis, o valgyt norisi? 15min skaitytoja Rasa dalinasi puikiu rudenišku receptu, kuris iš tiesų aktualus ne tik rudenį. Kai norisi karšto, bet lengvesnio maisto, galime kepti daržovių blynelius. Šie kopūstų blynai, sako, gardesni už kotletus!
Kopūstų blyneliai
Kopūstų blyneliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 kopūsto galvos,
  • 2 svogūnų galvučių,
  • 2 kiaušinių,
  • aliejaus kepimui,
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų,
  • česnako skiltelės.
  • 3-4 valg. š. miltų,

Gaminimas:

Kopūstą smulkiai supjaustome kubeliais ir 10 min apverdame. Nukošiame ir paliekame atvėsti, tada rankomis po saują gerai nuspaudžiame, kad išbėgtų skystis.

Svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje.

Į kopūstus dedame pakepintus svogūnus, mušame du kiaušinius, pagardiname druska bei pipirais. Gerai išmaišome.

Į masę beriame 3-4 valg. šaukštus miltų, susmulkintą česnako skiltelę ir vėl gerai išmaišome. Jei norisi, galima pagardinti mėgstamais žalumynais.

Iš kopūstų masės formuojame blynelius ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Iškepusius blynelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekiame su grietine.

Skanaus! Dėkojame Rasai už receptą!

Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“